Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

СТЕНОГРАМИ НЕ ГОРЯТЬ.

СТЕНОГРАМИ НЕ ГОРЯТЬ


Під тиском Роскомнадзора редакція

Зараз сторінка, де була розміщена стенограма,


Раніше Роскомнагляд виніс попередження радіоканалу і сайту
Повна стенограма,




- От дивно. Здавалося б, там повинні бути люди, які повинні захотіти звідти виїхати. Але я там не бачив жодної людини.


- Але при цьому частина з них етнічні росіяни.
- Абсолютно. Вони не просто росіяни, вони ще й не інтегровані в украиноговорящую культуру. Вони захищають свою батьківщину, для них це принциповий момент. Взагалі, там зібралися люди, які вважають, що вони повинні дійти до кордону і звільнити Україну від того, що відбувається в ДНР
- Роблять те ж саме.
- Я думаю, так. Ну, напевно, частина з них робить так само. Це дуже вражає. Я побачив людей, які на війні майже матом розмовляють.
- Я хочу додати, що всередині аеропорту у військових оперативний мова - російська. По рації всі говорять російською мовою. Ніякої української мови там немає. Мене вразило, що, дійсно, поза критичних ситуацій, поза надзвичайних ситуаціях, не під обстрілом я не чув просто в повсякденній мові ні від кого ніякого мату. І що мене вразило - це була чиста, культурна, практично літературна російська мова, тому що більшість з тих людей, які були там, це були культурні, освічені люди. Це не було якесь бидло, це не були якісь солдати, яких знайшли в якихось селах і пригнали як гарматне м'ясо. І, що мене вразило: майже половина, якщо не більшість тих, хто були зі мною в аеропорту, це були офіцери. І я не побачив жодного купринского, потім радянського, а потім російського цього офіцерського хамства.

- Щодо того, що абсолютне зло, абсолютне добро. Спостерігаючи, може бути, звідси, може бути, з інших місць... нам хтось шле привіт з Чикаго, зокрема. Наші радіослухачі пишуть наприклад:
- Це вони по телевізору дізналися?
- Я не знаю, мені ж не звітують. Я вам розповідаю реакцію.
- Саша, я провів на українській війні останні півроку. Я не знаю, яка армія знищує свій народ, тому що ця армія, чий народ там знаходиться, вона його не знищує. А та армія, яка знищує народ - це не українська армія.
- Я можу розповісти про Піски, наприклад - це безпосередньо прямо з аеропортом, де залишилось кілька житлових будинків, решта виїхали. Люди з якихось причин - так буває - не їдуть навіть, коли вдома вибухають. І армія їх годують, а вони годують армію. У них дуже склалися, що називається, відносини і ніяких, знаєш, масових зачисток людей, які проживають там і теоретично, може бути, навіть підтримували ДНР - нічого такого не відбувається. Я бачив іншу історію, яка мені здалася дуже важливою. Ця історія сталася в донецькому аеропорту, здається, в п'ятницю я там був, коли артилерія,
- Сепаратисти бомбили сепаратистів?
- Так, і це були, мабуть, різні угруповання, пояснити це неможливо: там не було української армії.
- Це був випадковий дружній вогонь?
- Це конфлікт.
- Це тривало кілька годин. Вони п'ять годин обстрілювали один одного, після чого перенесли вогонь на позиції української армії, і українську армію обстріляли в цей раз під вечір досить серйозно, позиції в аеропорту і в Пісках, а перед цим вони кілька годин стріляли один в одного. Що це було, я не знаю. З якихось причин вони з'ясовували між собою стосунки, хто перебував у незрозумілій синьому будинку в аеропорту, яке вони обстрілювали з житлового району Донецька - ну, не знаю, може бути, він вже не житловий, але, принаймні, це було видно по напрямку.
- Справа в тому, що українські військові, у яких є артилерія і
- Інших просто немає.
- А ось ці ДНР-вівці, ЛНР-вівці - це ось ті мавпи з гранатою, які підбили літак.
- Але там є люди теж професійні достатньо.
- Є якісь професіонали, хлопці, але це якесь збіговисько цих найманців, яким просто насовали техніки, вони навіть не розуміють, як її використовувати. Вони луплять по всьому, що варто.
- Мені здається, все змінилося зараз, Сергій. Я з тобою не погоджуся. Те, що ти зараз говориш,
- Я ще згадав один епізод, хотів додати до того, про що говорили. Я розмовляв там з хлопцем. Сергій Галан - це студент журфаку з Черкас. У нього батько російський полковник, він досі російський полковник. А він, український солдат, десантник. І перед тим, як відправиться в армію і перед тим, як потрапити в аеропорт, він дзвонив своєму батькові або батько зателефонував йому. І батько зомбований цим абсолютним безсоромною, злочинним брехнею російського телебачення... Сказав:
- Тепер з приводу обстрілу. Я можу сказати тільки те, що я сам бачив. Я бачив деяку кількість мінометів, не скажу, скільки - напевно, я обіцяв не говорити - які стоять безпосередньо поблизу від аеропорту, це 120-міліметрові міномети, але кожен з них наведено на певну мету, яка повинна захистити українських солдатів в аеропорту. Кожен з них прив'язаний до конкретної мети, і вони дуже добре пристрелені. Просто стріляти в молоко нікому не приходить в голову. Там кожен постріл має певне значення. Чому? Тому що всі проклинають перемир'я, яке оголошено. Українська армія - те, що я бачив - дуже ретельно його дотримується. Аж до того, що, коли обстрілюють позиції в аеропорту зі стрілецької зброї, тобто з автоматів, снайперських гвинтівок і іншого, по рації лунає наказ:
- Ось при мені командир кричить:
І я побачив тут цю Брестську фортецю - це Савур-Могила. Потім я побачив ці котли оточення, як було в 41-му році. І ось тут цей міні-Сталінград.
У Сталінграді був зламаний, по радянському кліше, хребет фашизму. Ось тут я своїми очима бачив, як міні-Сталінграді ламався хребет вже не знаю, чому там - фашизму чи ні - але ось мордоризму цього, оркизму, цьому безглуздому кровожерному тероризму - це точно. Для мене немає ніякого сумніву, що це ДНР, ЛНР - це абсолютно вигадані штучні напівфашистські організації, завдання яких не зробити щось для українського народу, не створити щось для українського народу, не зробити український народ щасливим, а просто створити нескінченну цю зону кошмару, перетворити цю Україну в аеропорт.
Кому це треба - це не мені судити...

Наша Брестська фортеця

З життя українських десантників - захисників Донецького Аеропорту



Фото кореспондента Лос-Анджелес Таймс Сергія Лойко




До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт