Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Серпнева нарада НГУ

31.08.2017

Серпнева нарада НГУ

Сьогодні в НГУ відбулися збори професорсько-викладацького складу та співробітників університету.

Традиційно перед початком навчального періоду колектив НГУ зібрався, аби підбити підсумки навчального року 2016-2017 рр. і окреслити напрямки роботи на наступний – 2017-2018 рр. Серпневу нараду відкрив ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк привітанням з новим навчальним роком.

За регламентом зборів спершу з доповідями  виступили проректори НГУ. Перший проректор НГУ Олександр Азюковський у своє виступі окреслив першочергові завдання на 2017/2018 рр. Серед них: розробка та впровадження в дію внутрішньої нормативної бази щодо забезпечення якості освітніх послуг; виконання умов щодо аудиторного навантаження в межах 600 годин; виконання положень Антикорупційних програм університету та вимог відповідної нормативної бази тощо.








Проректор з наукової роботи НГУ Олександр Бешта доповів про наукову діяльність НГУ. Серед більшості наведених результатів спостерігається позитивна динаміка, в НГУ також не зупиняються на активному просуванні наукових робіт і євроінтеграційних процесах. Перехід «Наукового вісника НГУ» на друк англійською мовою також збільшив його популярність, де виходять статті багатьох іноземних авторів.

Проректор з міжнародних зв’язків НГУ Олександр Шашенко виступив з доповіддю «Міжнародні освітні та наукові програми – шлях до інтернаціоналізації освіти університету», в якій, зокрема, говорив про нові фундаментальні проекти.

Ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк свій виступ акцентував на перспективах розвитку НГУ в контексті євроінтеграції. У цьому процесі у 2016/2017 рр. зроблено безліч ефективних кроків. Як результат, НГУ посів 6-е місце за результатами «ТОП-200 Україна», акредитовано два напрями підготовки та дві спеціальності, відкрито сім нових спеціальностей, ліцензовано освітньо-науковий рівень (підготовка докторів філософії) за 13 спеціальностями з ліцензійним обсягом 113 осіб, засновано магістерські програми у тристоронньому (двосторонньому) форматі з європейськими партнерами (Німеччина, Австрія, Польща та Литва) тощо.

У доповіді ректора НГУ розглянуто освітню, науково-інноваційну, міжнародну діяльність, гуманітарну сферу і виховання, а також результати прийому – 2017. З основними позиціями виступами можна ознайомитися за посиланням.

З доповідями щодо нових напрямків роботи і ефективності досягнення результатів виступили завідувачка кафедри філософії і педагогіки НГУ Юлія Шабанова, завідувачка кафедри обліку і аудиту НГУ Марина Пашкевич, заступник Міжгалузевого інституту безперервної освіти НГУ Олександр Долгов, доцент кафедри економічного аналізу та фінансів НГУ Олена Горяча, декан геологорозвідувального факультету НГУ Василь Приходченко, голова Ради студентів НГУ Валерія Соболенко.








Як відомо, одним з важливих аспектів діяльності університету є підтримка і заохочення науково-педагогічних кадрів, співробітників і студентів НГУ, які демонструють високі результати. У колективі НГУ є багато таких людей, тож Серпнева нарада завершилась низкою нагороджень.

ІАЦ НГУ

Фото Євгена Ланевича, відеостудія "Юність" НГУ 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт