Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Екстремали! Ну, дуже круто!.

Екстремали! Ну, дуже круто!


Скайдайвери Вінс Рефф і Фред Фугэн встановили новий світовий рекорд, стрибнувши з найвищої будівлі світу - хмарочоса Бурдж Халіфа, в місті Дубай. Будівля має висоту 828 метрів і налічує 162 поверху.
Вінс і Фред не перші спортсмени, прыгнувшие з Бурдж Халіфа, але вони побили попередній рекорд висоти, так як стрибнули з платформи, установленої для них на самому шпилі вежі.


Трохи про Скайдайвинге
Скайдайвінг - спорт, яким на аматорському рівні займатися практично неможливо. Стрибки з парашутом вимагають величезної кількості годин підготовки, багатьох навичок і вмінь, і, природно, великий практики.
У цього неординарного спорту є багато напрямків: індивідуальна акробатика - двоборство (індивідуальна акробатика і точність приземлення).
Купольна акробатика
Фрифлай
Фрістайл
Скайсерфінг
Групова акробатика
Зібрати фігури такого масштабу - це величезна праця. Іноді, дивлячись з боку, як парашутисти готуються до стрибка, можна посміхнутися і з цікавістю спостерігати, як десятки і сотні людей повзають по землі, встають, лягають, переповзають, імітуючи свої рухи в небі. Кожен спортсмен - парашутист повинен запам'ятати своє місце в фігурі, дуже акуратно підійти до неї в небі і взяти товариша, не порушивши жодного геометрії формації, не збивши нікого і не створивши коливань. Це дуже тонка робота, що вимагає серйозної підготовки і великого професіоналізму.
Разом з тим, командний дух допомагає спортсменам. І коли бачиш, як вони радіють після чергового вдалого стрибка, навіть сторонній людині хочеться бути поряд з ними.
Літаки шикуються в означений лад, з провідного борту подається команда на відділення, і з кожного ЛА вистрибують десятки парашутистів, щоб за 70-80 секунд вільного падіння зібрати поставлену на землі фігуру. І ось, все на місці, постать завмерла, розігналася і падає. Ніщо так не єднає парашутистів, як ці миті. Тиша і потік повітря, надзвичайно зворушливий комбінезони спортсменів та посмішки на обличчях - ось миті, заради яких варто віддавати себе цього спорту. Звучить сигнал на розбіг, і кожен сектор фігури розвертається і починає розбігатися в сторони, щоб забезпечити безпечне розкриття парашута.





До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт