Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Британці зможуть відвідувати музеї за допомогою радіокерованих роботів.

Роботи дозволять людям відвідати нічний музей

Роботи все більш активно застосовуються в самих різних сферах нашого життя. Жителі Великобританії, наприклад, за допомогою роботів зможуть подорожувати по нічному музею і не поспішаючи вивчати твори мистецтва в напівтемряві пустельних залів.

Ми вже бачили і роботів-лікарів, і роботів-солдатів, і навіть роботів, з допомогою яких хворі студенти можуть віддалено відвідувати заняття. Але досі ніхто не використовував роботів для турів по музеях і виставках. Мабуть, прийшла пора зайняти і цей ринковий сегмент, так як співробітники дизайн-студії The Workers в найближчому майбутньому запустити свій проект After Dark.

Суть цього проекту полягає в тому, що після закриття лондонського музею Tate Britain будь-хто охочий може орендувати одного з чотирьох роботів, забезпечених камерою і освітлювальним приладом, після чого з його допомогою влаштувати собі віддалений приватний тур по всім виставковим залам. Жодних екскурсоводів, ніяких товпляться роззяв, тільки ви, промінь світла вихоплює з темряви твори мистецтва і керований по радіо робот, який дозволить вам неквапливо переміщатися від однієї експозиції до іншої. При цьому четверо гостей нічного музею зможуть спілкуватися один з одним за допомогою онлайну, якщо, звичайно, захочуть цього.

Нічний подорож по музею Tate Britain

Зрозуміло, ця екскурсія буде відчуватися трохи незвично, але, напевно на таку розвагу знайдуться бажаючі. Самі організатори стверджують, що це в жодному разі не зможе замінити вам реальний візит в денний музей, а лише допоможе поглянути на представлені експонати в дещо іншому світлі. Вірніше, майже без світла.

До речі, організатори цих роботизованих турів ще на етапі планування проекту, самі того не очікуючи, виграли в конкурсі IK Prize 60 000 фунтів стерлінгів за внесок у розвиток мистецтва в IT-середовищі. Практично всі отримані гроші троє хлопців вклали у втілення своєї ідеї в реальність, і незабаром кожен охочий зможе взяти під свій повний контроль радіокерованого робота і всю ніч в напівтемряві кататися по залах музею, наповненим творами мистецтва.

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> IK Prize 2014 Shortlist: After Dark

Vote in Tate's new prize for digital talent The IK Prize celebrates creative talent in the digital industry. An expert jury has shortlisted four ideas that explore art differently, ranging from robots roaming the galleries, to interactive video, stories told through social media, and an art experience in the online world of Minecraft. Here, THE WORKERS explain their idea After Dark. Watch the films and cast your vote now! http://www.tate.org.uk/ikvote

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт