Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

фото дня Як виглядає світ в сигналах стільникового зв'язку.

Chicago

Відповісти на це питання спробував художник Микола Ламм, який відомий візуалізацією людини майбутнього і серією ілюстрацій на тему покриття бездротовими мережами Wi-Fi. Днями він завершив роботу над візуалізацією сигналів стільникового зв'язку в контексті різних американських міст. На цей раз художник зобразив випромінювання у вигляді різнокольорових геометричних форм.

Щоб ілюстрації вийшли технічно правильними, Ламм звернувся за допомогою до професорам електричного та комп'ютерного інжинірингу. На прохання газети The Huffington Post автор розповів, що означає кожна з його ілюстрацій.

На зображенні вище показано випромінювання від базових станцій, які забезпечують стільниковим зв'язком Чикаго. Кожна комірка (сота) має свою базову станцію. Праворуч видно потужна випромінююча антена, що покриває своїми сигналами частина озера Мічиган.

Нижче ілюструється будівлю Міністерства торгівлі у Вашингтоні, де сигнал, що виходить з однієї точки, передається в трьох напрямках. Різні кольори позначають різні частоти. Це дозволяє абонентам стільникових мереж зв'язку здійснювати дзвінки без затримок і перешкод.

Washington

На цьому зображенні показано різнокольорові сигнали від базових станцій на дахах численних хмарочосів Нью-Йорка:

New York City

А тут можна бачити, як випромінювання покриває знамениті голлівудські пагорби:

Hollywood Hills

З кожним днем все важче і важче знайти місця, не засмічені сигналами стільникового зв'язку. За даними Світового банку, близько трьох чвертей жителів нашої планети мають доступ до мобільного зв'язку. І ця цифра буде тільки зростати.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт