Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Китайці будують атракціон, який дозволить відвідувачам пережити загибель .

Китайці побудують атракціон за мотивами загибелі Титаніка

Китайці не перестають вражати нас своєю працьовитістю і фантазією. Будівництво житлового будинку для них - це справа одного-двох днів, а якщо потрібно створити репліку якогось модного електронного гаджета зразок iPhone, то будь китайський дитина може зібрати її буквально «на коліні» у вільний від школи час. Але проект, про який піде мова в цьому матеріалі, дивує куди більше, ніж китайські підробки відомих світових брендів.

План китайської компанії Seven Star Energy Investment Group полягає в тому, щоб за мільярд юанів (приблизно 165 мільйонів доларів) побудувати повнорозмірну функціонуючу репліку легендарного затонулого корабля .

Звичайно, якщо бути більш точним, корабель буде створений на основі брата-близнюка . Трагічна загибель . Його обладнали 64 додатковими міцними шлюпками, а перебирання підняли до палуби Б, завдяки чому . Якщо .

Титанік

Китайська репліка . Будівництво повинне закінчитися до початку 2016 року.

«Ми думаємо, що наш проект зможе відтворити дух реального . Трагедія 1912 року об'єднала мільйони людей в співпереживанні, прагненні допомогти постраждалим у всеосяжній любові і відповідальності за ближнього - все це продемонструвало нам духовне багатство і єднання людської цивілізації», .

А щоб допомогти відвідувачам історичного атракціону відчути всю цю «всеосяжну любов і співчуття», китайський . До речі, редакція Hi-news усвідомлює всю безглуздість модних нині назв на зразок 4D, 5D і 6D, але це всього лише цитата з першоджерела.

Кадр з фільму Джеймса Кемерона 1997 року

«Коли корабель зіткнеться з айсбергом, він здригнеться, почне накреняться по мірі затоплення, ми дозволимо людям відчути, як прибуває вода у відсіки корабля за допомогою звукових та візуальних ефектів. Ми повинні переконати їх у тому, що вони можуть потонути по-справжньому і повинні боротися за своє життя», .

Звичайно, можна скільки завгодно міркувати про етичну сторону питання: чи слід перетворювати одну з найбільших трагедій XX століття в розважальний атракціон для туристів? Але, з іншого боку, багатьом із нас було б дуже цікаво хоча б ненадовго опинитися на борту настільки реалістичною копії того самого легендарного корабля, який забрав з собою на дно океану понад півтори тисячі життів і став нічним кошмаром для мореплавців і суднобудівників того часу.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт