Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

відео дня | норвезького скайдайвера трохи не влучив метеорит.

Meteorite

На дві нашоломні камери норвезького скайдайвера Андерса Хелстрапа було відображено унікальна подія, що сталася з людиною близько двох років тому. Суть в тому, що коли людина тільки зістрибнув з літака і розкрив свій парашут, всього в декількох метрах від нього вниз зі швидкістю близько 500 км/год пролетів камінь.

Андерс каже, що на той момент він навіть не зрозумів, що повз нього тільки що вниз пролетів метеорит, однак, коли чоловік повернувся додому і вирішив переглянути відзнятий матеріал свого стрибка, він зрозумів, що на кадрах бачить дійсно щось по-справжньому незвичайне.

«У мене було відчуття, що зараз щось сталося, але на той момент я до кінця так і не зрозумів, що ж насправді сталося», .

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> Skydiver almost struck by meteorite

Video Copyright: Anders Helstrup/Dark Flight. This is the first time in history that a meteorite has been filmed in the air after its light goes out. Read the full story here: http://nrk.no/viten/here-a-meteorite-zooms-past-1.11646757 Les artikkelen på norsk her: http://nrk.no/viten/fallskjermhopper-filmet-meteoritt-1.11628145 Video Copyright: Anders Helstrup/DarkFlight Reporter/voice: Anders Werner Øfsti, Eldrid Borgan. Foto: Anders Helstrup, Jon Vegar Andersen, Roger Myren Redigering: Roger Myren, Tone Iversen Produsent: Anders Werner Øfsti

«Пролети он на несколько метров ближе и я бы остался без головы», — продолжает Хелстрап.

Когда Андерс отнес отснятый материал экспертам, те подтвердили, что человек действительно заснял падение весьма крупного фрагмента метеорита, пребывавшего в холодной фазе, то есть, когда камень уже остыл и не излучал свет.

Эксперты считают, что заснятый Хелтрапом камень являлся частью более крупного метеорного тела. Историю хранили в секрете два года в надежде найти это космическое тело, однако поиски так и не увенчались успехом.

К слову следует отметить, что перед нами первый случай в истории, когда метеорит был заснят во время своей холодной фазы.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт