Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

відео дня | Влагоотталкивающая футболка Silic.

Silic

Якщо у вас немає часу на прання брудної одягу або ви часто пачкаетесь під час їжі, то ця новина може бути дуже корисною для вас. На сайті Kickstarter пропонують футболку, яка чистить сама себе.

Ідея створення самоочищається футболки прийшла в голову одному американському студенту, коли він вперше побачив рекламу сверхгидрофобных засобів, здатних уберегти одяг від забруднень. Таким є вологовідштовхувальний спрей NeverWet.

Я завдав вологовідштовхувальний спрей на свою сорочку, надів її, і мені стало погано - закрутилася голова, стало важко дихати. Глянувши на пляшкову етикетку, я побачив попередження про можливе заподіяння серйозної шкоди здоров'ю. Недовго думаючи, я зняв сорочку і викинув його в сміттєвий кошик. Якщо продукт небезпечний, то навіщо його застосовувати? Тоді я вирішив придумати більш безпечне рішення, - розповідає 20-річний підприємець Амір Патель.

Головна відмінність Silic (так називається ноу-хау студента) від вологовідштовхувальним спреїв, доступних сьогодні на ринку, полягає в тому, що використовувана тут нанотехнологія інтегрована в саму тканину. Мільярди частинок кварцу не дозволяють молекулам більшості рідин доторкнутися до ніжним волокнах тканини - заважає тонкий шар повітря, який не дає себе витіснити. Стикаючись з поверхнею тканини, крапельки рідини утворюють сфери і скочуються вниз. Причому тканина дуже м'яка і не викликає роздратування шкіри.

Поліестерова футболка не боїться кока-коли, кетчупу, гірчиці, молочних коктейлів, пива, чорнила, червоного вина та інших рідин.

Після успішних випробувань Патель створив сторінку на сайті Kickstarter і почав збирати гроші на реалізацію проекту. Варто відзначити, що за кілька днів його проект зібрав майже втричі більше від заявленої суми, що дорівнює 20 000 доларів. Враховуючи, що збір коштів завершиться в кінці січня, у Silic є всі шанси стати одним з найуспішніших проектів Kickstarter. Футболки, як очікується, надійдуть у продаж навесні наступного року за ціною близько 50 доларів за одиницю.

Silic T-shirt

На сторінці Silic на Kickstarter говориться, що для збереження вологовідштовхувальним властивостей виробу потрібно дотримуватися ряду правил: забороняється використовувати пом'якшувачі тканини, відбілювачі, прати виріб разом із кольоровими речами, піддавати хімічній чистці і прасувати. Крім того, Патель рекомендує після кожної третьої прання сушити футболку в сушильній машині при невисокій температурі. Ця нескладна процедура дозволить відновити вологовідштовхувальні властивості Silic.

Футболка Silic повністю безпечна в носінні і витримує до 80 прань. Року на два вистачить, запевняє студент.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт