Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Підведені підсумки Autodesk University Russia 2013.

Підведені підсумки Autodesk University Russia 2013

Контактна особа: Наталія Райкова, 7 (495) 765-2279
Email: Natalia.Raykova@autodesk.com

Москва, 14 жовтня 2013 р. - У Москві відбулося найбільше в Росії захід в області проектування, анімації та графіки Autodesk University Russia 2013. Учасниками заходу стали 1880 чоловік з Росії і інших країн: США, Великобританії, Німеччини, Данії, Франції, Бразилії, Нової Зеландії, Китаю, Білорусі, України.

AURu-2013-ПР-Брэдщоу

Кріс Брэдшо, старший віце-президент Autodesk

За два дні було проведено більше 200 доповідей та майстер-класів, а також сім круглих столів, присвячених найбільш важливим темам сучасного проектування - всього понад 6800 годин виступів. C доповідями виступили користувачі технологій Autodesk, в тому числі представники компаній Shanghai Tower Development, Pixar Animation Studios, Parsons Brinckerhoff, Buro Happold, Wargaming.net, НВО СОДИС, «Русгідро», ВАТ «Росжелдорпроект», ВАТ «ВНИПИгаздобыча», ВАТ «Гіпротрубопровід», інституту «Якутнипроалмаз», держкорпорації «Росатом», а також партнери Autodesk, активісти Співтовариства користувачів Autodesk і експерти Autodesk з різних країн.
AURu-2013-ПР-Рижов

Олексій Рижов, генеральний директор Autodesk Росія та СНД

«В цьому році ми відзначили небувалий інтерес до Autodesk University Russia. Вперше захід було платним, що відповідає міжнародному формату Autodesk University, але це анітрохи не відлякало учасників. Навпаки, ми відзначили якісний ріст аудиторії, на AU Russia 2013 зібралися фахівці з високою мотивацією, бажанням отримати нові інструменти для свого професійного зростання і поділитися власними знаннями», - зазначила Юлія Максимова, керівник відділу маркетингу Autodesk в Росії і країнах СНД.

AURu-2013-ПР-Максимова

Юлія Максимова

Секція «Архітектура і будівництво»

Традиційно наймасштабнішою секцією Autodesk University Russia стала секція «Архітектура і будівництво». В рамках цієї секції обговорювалося ряд ключових для галузі питань, зокрема використання технологій інформаційного моделювання будівель (BIM).
AURu-2013-ПР-Морозова

Анастасія Морозова, керівник напряму "Архітектура і Будівництво"

Важливою частиною програми стали доповіді представників компаній, вже значно просунулися вперед у її використанні. Микола Герасимов («AECOM Росія») розповів про використання ВІМ-технологій на базі Autodesk Revit Green Building Studio для моделювання енергоспоживання будівель. «На мій доповідь зібралися професіонали, тому ми говорили про практичну сторону роботи з Autodesk Revit і Green Building Studio, - зазначає Микола Герасимов. - Приємно здивувало, що тема привернула представників академічного співтовариства - викладачів вузів, з якими ми познайомилися і обмінялися контактами».

Один з найбільш яскравих і очікуваних зарубіжних доповідачів AU Russia 2013 - Цин Ге (Qing Ge, Shanghai Tower Development). У своєму виступі китайський фахівець розповів про використання ВІМ на платформі Autodesk Revit при проектуванні і будівництві Шанхай Тауер. «Китай - величезна промислова країна, - підкреслив Цін Ге. - Ми дбаємо про енергоефективність, економії земельних, водних, повітряних ресурсів, як на етапі будівництва, так і в експлуатації. При будівництві Шанхай Тауер ми моделювали цей вплив аж відбиттів від сонця від зовнішніх стекол, коригували їх форму. Деталями цього проекту я поділився з гостями AU Russia 2013».

Про застосування BIM на всіх етапах життєвого циклу стадіону на прикладі олімпійських об'єктів Сочі-2014 розповів Андрій Шахраманьян (НВО СОДИС). «Навіть у відсутності нормативної бази сьогодні проектувальники і забудовники можуть використовувати BIM і отримувати від цього відчутну вигоду, - підкреслив Андрій Шахраманьян. - Autodesk University Russia 2013 порадував мене числом доповідей, автори яких дотримуються тієї ж думки. Нарешті, в нашій країні подібні теми піднімаються і обговорюються».

У рамках секції «Архітектура і будівництво» відбувся круглий стіл «Проектування транспортно-пересадочних вузлів». Серед присутніх були представники «Московського Метрополітену», «Мосинжпроекта», «Ленметрогипротранса», «Росжелдорпроект». «Тема проектування транспортних вузлів виявилася набагато ширше технологій Autodesk та інформаційних технологій в цілому, - зазначає модератор круглого столу Михайло Зобнина, менеджер по роботі з ключовими клієнтами Autodesk, куратор напрямку «Інфраструктура і ГВС» секції «Архітектура і будівництво» на AU Russia 2013. - На головний для нас питання «чи готові замовники і підрядні організації до ВІМ» ми досить швидко отримали ствердну відповідь. Хоча більшість учасників зізналися, що в даний час все ще працює з паперовими даними».

Окремий блок доповідей секції був присвячений взаємодії проектних і будівельних організацій з державними органами. В його рамках обговорювалися проблеми застарілих законодавчих актів, які стримують перехід галузі на нові технології. Цій темі був присвячений круглий стіл «BIM для будкомплексу Росії. Продовження розмови», який провела Марина Король, керівник групи BIM IPD, акредитованої при Міжнародної Академії Архітектури (відділення в Москві). «Мене дуже порадував інтерес до теми круглого столу, - зазначила Марина Король. - Обговорити проблематику впровадження BIM на державному рівні зібралося близько 50 осіб. Всі вони добре знають, що таке BIM, на практиці, і поділилися один з одним своїм досвідом. Для подальшої роботи нашої групи цей круглий стіл має велике практичне значення».

Секція «Промислове проектування»

Не менш насиченою була програма в секції «Промислове проектування», в її рамках відбулося 40 доповідей і два круглих столи. «Велика частина нашої програми була пов'язана з темою PDM і продуктом Autodesk Vault, обсяг впроваджень якого за останній рік виріс в рази, що пов'язано із цілеспрямованою політикою компанії щодо розвитку цього сегмента, - говорить Євген Лісників, керівник напрямку Промислове виробництво Autodesk в Росії і СНД, куратор секції «Промислове проектування».
AURu-2013-ПР-Лісників

Євген Лісників, керівник напрямку "Промислове виробництво"

Серед доповідачів, які звернулися до цієї теми, були Олександр Ананьєв, «КК Вега-Про» та Ілля Антоненков, «НІП-Інформатика». Також хочеться відзначити Олега Морозова з ВНИИК їм. Вєдєнєєва, який розповів про практику використання Autodesk Vault в процесі комплексної розробки гідроелектростанцій. Цікаво, що Інститут вже більше 5 років використовує даний продукт, а на AU Russia експерт ділився досвідом переходу на більш функціональний варіант Vault Professional».

Хмарним технологіям була присвячена доповідь Олега Шиловицкого, директора Autodesk по розробці PDM/PLM. «Магічного попадання з сьогодні на завтра не відбувається, перехід в «хмари» всім дається непросто, і фокус дискусії зміщується в бік практичних рішень використання хмарних сервісів, - зазначив Олег Шиловицкий у своїй доповіді. - Перед вендорами стоїть завдання створення простих і зрозумілих для користувача рішень, систем «з людським обличчям». Причому ця тенденція приходить на ринок b2b продуктів з нашого приватного життя».

Важливою і нової для AU Russia темою стала візуалізація в машинобудівній галузі. Їй було присвячено доповідь активіста Співтовариства користувачів Autodesk Дмитра Чехлова «Візуалізація за допомогою Autodesk VRED».

У цьому році особливе місце в секції «Промислове проектування» було відведено темі розрахунків. Їй був присвячений круглий стіл Антона Лобазнова («Компанія " ПОІНТ») під назвою «Інженерний аналіз - інструмент скорочення витрат», за яким зібралися представники компаній «Алмаз-Антей», інженерного центру «ГАЗ», представники вузів та інші експерти. «В ході досить жвавої дискусії ми намагалися розібратися, як побудувати процедуру впровадження розрахункових програмних продуктів на підприємствах, - говорить Антон Лобазнов. - Також ми говорили про конкретні рішення Autodesk сімейства Simulation, які на відміну від складних узкоспециализированых продуктів дозволяють проводити розрахунки інженерам і конструкторам самостійно. Важливо, що ця думка знайшла відгук і в професійних розраховувачів, які також побачили великі переваги у проведенні інженерного аналізу на ранніх стадіях проектування виробу».

Секція «Анімація і графіка»

Значну частину аудиторії Autodesk University Russia 2013 склали відвідувачі секції «Анімація та графіка», в рамках якої відбулося 18 виступів. «Для мене, як і для багатьох інших гостей нашої секції, головною подією AU Russia 2013 стала доповідь Білла Полсона (Вill Polson), Pixar Animation Studios, - говорить Сергій Цыпцын, куратор секції «Анімація і графіка». - Експерт виявився дуже комунікабельним, докладно відповідав на запитання слухачів, які в цьому році були на порядок вище, ніж у минулому. Викликав інтерес не стільки інструментарій продуктів, скільки організація виробництва, у тому числі в Pixar».
AURu-2013-ПР-Народ

Про компанії Autodesk

Autodesk допомагає придумувати, проектувати і створювати світ майбутнього. Різні користувачі - від професійних дизайнерів, інженерів і архітекторів до цифрових художників, студентів і просто любителів - застосовують рішення Autodesk для підвищення творчого потенціалу та вирішення важливих професійних завдань. Детальна інформація на сайті www.autodesk.ru.

Autodesk is a registered trademark of Autodesk, Inc., and/or its subsidiaries and/or affiliates in the USA and/or other countries. All other brand names, product names, trademarks or belong to their respective holders. Autodesk is not responsible for typographical or graphical errors that may appear in this document.

© 2013 Autodesk, Inc. All rights reserved.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт