Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

ПСС розробила «Рекомендації по виконанню BIM-проекту» .

ПСЗ розробила «Рекомендації по виконанню BIM-проекту»

Росія, Санкт-Петербург.

Російська інженерно-консалтингова компанія ПСЗ представляє «Рекомендації по виконанню проекту інформаційного моделювання». Даний документ створений з урахуванням практичного досвіду експертів ПСС, накопиченого в ході реалізації BIM-проектів у Росії і за кордоном. Рекомендації покликані допомогти будівельним, проектним, девелоперським компаніям, які вирішили використовувати BIM-технології в реалізації своїх проектів, уникнути помилок і максимально ефективно використовувати можливості впроваджених програмних рішень, таких як Autodesk Revit і Navisworks.

Робота над створенням «Рекомендації по виконанню проекту інформаційного моделювання» була почата експертами компанії ПСС в 2012 році. Ця ініціатива була зумовлена зростанням популярності BIM-технологій в Росії, яка супроводжувалася недостатньою поінформованістю користувачів про всі можливості інформаційного моделювання будівель і споруд.

«Ми часто стикалися з тим, що компанії, що вирішили впровадити BIM-технології, не до кінця розуміють, що і як потрібно робити, щоб домогтися найбільшої ефективності, зростання продуктивності та інших преференцій, які можна отримати від BIM. Найчастіше робилися банальні помилки, яких можна було б легко уникнути, якби у керівництва або проектувальників була інформація про те, як повинен проходити той чи інший процес. Ми порахували, що використовуючи наші рекомендації можна скоротити кількість учасників, які працюють над BIM-проектом, і заощадити до 6 місяців часу», - коментує Костянтин Биктимиров, начальник відділу САПР компанії ПСЗ.

Метою створення даних рекомендацій стала, насамперед, розробка загальних правил роботи з BIM-проектом, які дозволили б заощадити на впровадженні і спростити взаємодію між компаніями, що використовують BIM. Крім того, дотримання рекомендацій забезпечить правильність структури файлів BIM-проекту для організації ефективного обміну даними при колективній роботі над проектом фахівців різних дисциплін, дозволить виконувати аналіз проекту, виправляти невідповідності і колізії під час моделювання. Крім того, це надасть можливість використовувати інформацію протягом усього життєвого циклу будівель і споруд та максимально збільшити продуктивність роботи за рахунок скоординованої та узгодженого підходу до BIM.

У розробці рекомендацій брали участь провідні експерти компанії ПСС, що мають досвід реалізації BIM-проектів у Росії і за кордоном. У процесі підготовки рекомендацій були враховані напрацювання компаній, які вже застосовують на практиці стандарти інформаційного моделювання будівель і споруд. Це дозволило врахувати в рекомендаціях багато нюансів, дізнатися які можна тільки в ході реальних проектів.

У результаті в документі були зібрані положення по всіх етапах реалізації BIM-проекту - від особливостей найменувань файлів і правил їх зберігання до опису функцій BIM-менеджера (BIM-координатора) і стратегії перевірки реалізації проекту. Додатково надано рекомендації по використанню рішення Autodesk Revit.

«Наші рекомендації - живий документ, який буде доповнюватися в разі виникнення такої необхідності, - додає Олена Русина, спеціаліст відділу САПР компанії ПСЗ. - Ми чекаємо відгуку користувачів для створення нових версій рекомендацій і сподіваємося, що документ буде розвиватися відносно швидко по мірі адаптації галузі до використання BIM. Зі свого боку, ми зробимо все можливе для полегшення цього процесу: з короткою версією рекомендацій вже зараз можна ознайомитися абсолютно безкоштовно».

Скорочена версія рекомендацій доступна безкоштовно на сайті ПСС в розділі «Послуги в галузі інформаційного моделювання».

Відгуки та пропозиції можна надсилати на електронну адресу helpme@pss.spb.ru. Платна версія включає розгорнутий текст документа, а також 100 годин консалтингових послуг ПСС - послуги по створенню інфраструктури на території замовника, рекомендації у відповідності з запитами, пакети шаблонів, навчальні курси, відеокурси, в тому числі - курс «BIM-менеджер».

Подробиці

ТОВ «ПСЗ» - інженерно-консалтингова компанія, заснована в 1994 році, спеціалізується в області розробки і реалізації проектів комплексної автоматизації та підвищення ефективності діяльності проектних інститутів, архітектурних і конструкторських бюро. Досвід ефективного впровадження BIM-технологій у будівництві, технологій на основі цифрового прототипу в машинобудуванні, оптимізації і стандартизації бізнес-процесів проектної організації, якими володіє компанія ПСС, дозволяють у короткий термін і з обмеженими інвестиціями збільшити продуктивність праці проектувальників, скоротити терміни виконання та підвищити якість виконуваних проектів. Компанія ПСЗ проводить навчання фахівців у власних оснащених навчальних центрах. Додаткова інформація: www.pss.spb.ru

Канал ПСС на YouTube

За додатковою інформацією звертайтеся:
Гуменюк Ірина, керівник відділу маркетингу
тел.: 7 (812) 622-10-14, e-mail: cad@pss.spb.ru

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт