Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Компанія АСКОН і Південно-Західний державний університет оголошують про стратегічне партнерство.

Компанія АСКОН і Південно-Західний державний університет оголошують про стратегічне партнерство

Компанія АСКОН і Південно-Західний державний університет (м. Курськ) уклали угоду про стратегічне партнерство. Співпраця вузу та розробника інженерного ПО буде спрямовано на поглиблене й професійно орієнтовану підготовку фахівців для підприємств машинобудівної, приладобудівної, енергетичної та інших галузей промисловості.

Вручення офіційного документа про угоду пройшло на зустрічі керівника освітньої програми АСКОН «Будь інженером!» Анни Іващенко з проректором з наукової роботи УНІВЕРСИТЕТУ Андрієм Вікторовичем Киричеком, в ході якої були обговорені питання щодо реалізації партнерських можливостей. В рамках розширеного співробітництва в університеті планується відкриття Авторизованого навчального центру АСКОН, а також проведення для викладачів і студентів, які показують високі результати у навчанні та науково-технічній творчості, сертифікації по програмним продуктам КОМПАС-3D з присвоєнням офіційного статусу від розробника. «Можливість отримання студентами та викладачами професійних сертифікатів з продуктів АСКОН, коли якість знань підтверджує незалежний експерт в особі компанії-розробника, має для університету велику цінність», - зазначає проректор з наукової роботи УНІВЕРСИТЕТУ Андрій Вікторович Киричок.

Спільно з АСКОН у ПАРТНЕРІВ планується створення навчального полігону - віртуального підприємства, відтворюючу процеси інженерної підготовки, планування і управління виробництвом, з метою формування у студентів професійних компетенцій і навичок володіння програмними продуктами АСКОН: КОМПАС-3D, ЛОЦМАН:ПГС, ЛОЦМАН:PLM, ВЕРТИКАЛЬ, і продуктами інших розробників. Також нарівні з якісною підготовкою інженерних кадрів перед УНІВЕРСИТЕТУ сьогодні стоїть завдання залучення найбільш підготовлених і перспективних абітурієнтів, тому внз спільно з АСКОН буде вестися робота по профорієнтації та підготовки школярів та учнів середньо-професійних навчальних закладів, проводитись олімпіади з 3D-моделювання та комп'ютерної графіки з використанням системи КОМПАС-3D, семінари і курси з КОМПАС-3D для вчителів і викладачів середньо-професійних навчальних закладів.

Програмні продукти АСКОН вже більше 10 років активно використовуються в УНІВЕРСИТЕТУ на кафедрах «Машинобудівні технології та обладнання», «Матеріалознавство та зварювальне виробництво», «Теоретична механіка і мехатроніка», «Міське, дорожнє будівництво і будівельна механіка». При цьому представники промислових підприємств Курської області - філії концерну «Росенергоатом» «Курська атомна станція», ВАТ «Геомаш», ВАТ «Комплект», ТОВ «Композит», ТОВ «Завод з ремонту гірничого обладнання» та інших - на проведених УНІВЕРСИТЕТУ конференціях і семінарах неодноразово підкреслюють важливість навчання майбутніх фахівців сучасним ІТ-інструментами, зокрема програмним продуктам компанії АСКОН.

Про ПАРТНЕРІВ
Південно-Західний державний університет (ПАРТНЕРІВ) - провідний внз центральної Росії класичного типу зі збалансованим набором природничо-наукових, гуманітарних, економічних, сервісних та інженерних спеціальностей, розвиненими системами підготовки та атестації кадрів вищої кваліфікації, додаткового професійної освіти та довузівської підготовки, останні шість років університет входить в число кращих вузів країни. В університеті сконцентрований значний науковий потенціал, реалізується понад 200 освітніх програм.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт