Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

NVIDIA представляє Tegra K1, суперпроцессор зі 192 графічними ядрами, який приносить ДНК найшвидшого в світі GPU на мобільні пристрої.

NVIDIA представляє Tegra K1, суперпроцессор зі 192 графічними ядрами, який приносить ДНК найшвидшого в світі GPU на мобільні пристрої

Архітектура Kepler з GeForce GTX 780 Ti приходить на мобільні пристрої. Нові процесори будуть доступні в 32 - і 64-бітових версіях.

ЛАС-ВЕГАС-CES-5 січня, 2014- NVIDIA сьогодні представила революційний мобільний процесор Tegra® K1 зі 192 графічними ядрами на базі архітектури NVIDIA® Kepler™, яка стала основою самого потужного у світі GPU NVIDIA GeForce® GTX™ 780 Ti. Вперше передові ігрові можливості ПК стали доступні і на мобільних платформах.

Завдяки підтримці новітніх ігрових ПК-технологій, процесор Tegra K1 встановлює нові стандарти можливостей для мобільних пристроїв - тепер на них можна запускати найсучасніші ігрові движки, такі, як Unreal Engine 4 від Epic Games. Потужні обчислювальні ресурси також допоможуть прискорити розробку додатків для машинного зору та розпізнавання мовлення. Екстраординарна енергоефективність нового процесора дозволяє досягти рекордного співвідношення продуктивності на Ват серед усіх мобільних графічних процесорів аналогічної потужності.

«За останні два десятиліття компанія NVIDIA винайшла GPU і створила більше графічних технологій, ніж хто б то не був, - каже Дженсен Хуанг (Jen-Hsun Huang), один із засновників і генеральний директор NVIDIA. - З появою Tegra K1, всі наші напрацювання стають доступні і для мобільних пристроїв. Тепер розробники можуть створювати ігри і програми нового покоління, які будуть працювати на будь-якому пристрої».

Процесор Tegra K1 доступний у двох версіях. У першій використовується 32-бітний чотирьохядерний процесор 4-Plus-1™ ARM Cortex A15 CPU. Основа другої версії - спеціальний 64-бітний двоядерний CPU, розроблений безпосередньо NVIDIA . Цей процесор (кодова назва - «Denver») забезпечує дуже високу однопоточную і багатопотокову продуктивність. Він заснований на архітектурі ARMv8, яка забезпечує високу енергоефективність ARM-процесора 64-бітній платформі.

Обидві версії Tegra K1 володіють потужними графічними і обчислювальними можливостями завдяки 192-ядерного GPU NVIDIA Kepler. Поява пристроїв з 32-бітної версією очікується в першому півріччі 2014 року, з 64-бітною версією - у другому півріччі поточного року.

Дивовижне поруч. Нові ігрові можливості
Tegra K1 володіє повноцінною підтримкою новітніх ігрових технологій ПК-класу, включаючи DirectX 11, OpenGL 4.4 і тесселяцію. Ці можливості дозволять розробникам ігор, нарешті, перенести всю красу ПК-графіки на мобільні пристрої.

Дані технології дозволяють Tegra K1 запускати самий передовий ігровий движок Unreal Engine 4. Unreal Engine - це найуспішніший ліцензований ігровий движок, що лежить в основі сотень відеоігор для потужних ПК та ігрових приставок.

Tegra K1 - це перший в світі мобільний процесор, що володіє графічними можливостями консолей нового покоління (Xbox One, PlayStation 4) і перевершує можливості актуального покоління ігрових приставок (Xbox 360, PlayStation 3).

«З виходом цього революційного процесора ми можемо легко перенести додатки, що працюють на ПК або приставці, на процесори Tegra, - говорить Тім Суїні (Tim Sweeney), засновник Epic Games і розробник Unreal Engine. - Зовсім скоро ви станете свідками поступового зникнення прірви між ігровими можливостями ПК і мобільних пристроїв».

Передові обчислення: нові можливості для розробників
Tegra K1 - це перший процесор, який переносить передові обчислення на мобільні платформи, направляючи міць GPU на створення нових можливостей для користувачів.

Tegra K1 - це перший мобільний процесор, що володіє підтримкою NVIDIA CUDA® - найпоширенішою платформи паралельних обчислень. На сьогоднішній день CUDA - це більше 2 мільйонів завантажень і сотні GPU-прискорених програм для машинного зору, візуалізації, розпізнавання мови, редагування відео і не тільки.

Небувала ефективність: нові стандарти
Крім чудових графічних і обчислювальних можливостей, Tegra K1 має і видатним ККД. GPU Kepler, що лежить в серце Tegra K1, в півтора рази енергоефективніше інших мобільних GPU. Це дозволяє домогтися більш високої продуктивності при аналогічному споживанні енергії, що призводить до більш широким можливостям у іграх і GPU-прискорених додатках.

Архітектура Kepler, вперше представлена для настільних систем і ноутбуків і трохи пізніше для робочих станцій і суперкомп'ютерів, є найпотужнішою і найефективнішою у світі архітектурою GPU. На ринок поставлені десятки мільйонів відеокарт і систем на базі Kepler, зокрема GeForce GTX 780 Ti.

«Kepler лежить в основі 10 найбільш енергоефективних суперкомп'ютерів світу, - каже Лінлі Гвеннеп (Linley Gwennap) з Linley Group. - Масштабуючи дану технологію, NVIDIA встановлює новий стандарт можливостей в мобільних пристроях».

Докладніше про Tegra K1 дивіться на сторінці www.nvidia.com/object/tegra-k1-processor.html.

Слідкуйте за новинами NVIDIA:
Про компанії NVIDIA
З 1993 року і © Компанія NVIDIA 2014. Всі права захищені. NVIDIA, логотип NVIDIA, , 4-Plus-1 і Tegra є товарними знаками та/або зареєстрованими товарними знаками компанії NVIDIA у США та інших країнах. Інші назви компаній і продуктів можуть бути товарними знаками відповідних власників. Функції, ціни, наявність і специфікації можуть бути змінені без попередження.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт