Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Оголошено конкурс на розробку макету для 3d друку органів людини.

Оголошений конкурс на розробку макету для 3d друку органів людини

Три інноваційних компанії об'єднали свої сили в пошуку зірки 3d-дизайну. Autodesk, 3Д Биопринтинг Солюшенс і Can Touch оголошують про старт конкурсу для талановитих художників, вирішили вписати своє ім'я в історію розвитку биопечати в Росії.

Конкурсантам надається унікальна можливість не лише заявити про себе, запропонувавши на розгляд роботи, але й доторкнутися до участі в розвитку одного з найбільш перспективних напрямів економіки, бізнесу та науки - биопринтинга.

Відповідно до огляду «Технологічні тренди 2013», проведеного незалежною видавничою компанією MIT Technology Review, биопринтинг - це майбутнє регенеративної медицини. «Від друку стовбурових клітин і тканин вчені переходять до органів друку. Поєднуючи між собою клітини і біологічні матеріали, вони отримують органи для трансплантації і навіть цілі живі організми», - йдеться в дослідженні. Технологія отримала статус - Game changer (від авт. «фактор, що змінює правила гри»). Революційна технологія відтворення органів займає топ рейтингів таких аналітичних агентств, як Morgan Stanley, Gartner і Російське аналітичне агентство РБК «Дух часу». Вони привласнили 1 місце 3D друку і биопринтеру в рейтингу інновацій, які тягнуть за собою великі зміни.

Бажаючим спробувати свої сили в новому напрямку 3d друку, пропонується створити тривимірний дизайн-макет одного з найскладніших органів людини - нирки - в розрізі в кольорі. Оцінюватися конкурсанти будуть за трьома основними параметрами: точність відтворення в макеті пропорцій нирки дорослої людини. Тому макет повинен бути адаптований для 3d-друку в розмірі 10х10х7,5см на 3D принтері. Більш детально про умови конкурсу можна дізнатися на сайті www.geek-picnic.ru/bioprinting, де також будуть викладатися готові роботи учасників.

Всі конкурсанти отримають квитки на найбільший фестиваль сучасних технологій, науки і творчості GEEK PICNIC. Переможцю буде вручено цінні призи від компаній організаторів конкурсу: Autodesk (світовий лідер в області розробки рішень і сервісів для 3D-проектування, дизайну, графіки і анімації), Can Touch (онлайн сервіс 3d друку), «3D Bioprinting Solutions». А також представиться унікальна можливість відвідати Лабораторію «3Д Биопринтинг Солюшенс» - єдину з шести у світі приватних лабораторій, які займаються розвитком тривимірної биопечати, розташовану в Росії.

Роботи приймаються до 12.00 дня 21 січня 2014 року електронною поштою: pochka.3d@yandex.ru

У темі листа прохання вказувати: «3D дизайн майбутнього».

Переможець буде обраний 25.01.2014. Вручення призів відбудеться 26 січня на найбільшому фестивалі GEEK PICNIC.

За додатковою інформацією звертайтеся в прес-службу Autodesk.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт