Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Завод дозировочной техніки «Ареопаг» освоює нові ринки разом з Creo .

Завод дозировочной техніки «Ареопаг» освоює нові ринки разом з Creo

27 січня 2014 року, Росія. ТОВ «Завод дозировочной техніки «Ареопаг» у співпраці з інженерно-консалтинговою компанією ИРИСОФТ впровадив систему автоматизованого проектування Creo. Реалізація проекту потрібна заводу у зв'язку з виходом на нові висококонкурентні ринки, що і викликало необхідність використання сучасних інноваційних технологічних рішень для підвищення швидкості і точності розробки нових продуктів.

ТОВ «Завод дозировочной техніки «Ареопаг», лідер російського ринку дозувального обладнання, в кінці 2013 року впровадив Creo Parametric, повнофункціональну 3D САПР для розробки, параметричного проектування виробів будь-якої складності. Партнером по впровадженню Creo стала російська інженерно-консалтингова компанія ИРИСОФТ.

«Наш завод - активно розвивається, і інформаційні системи повинні забезпечувати повну підтримку нашого руху вперед, - розповідає Олександр Володимирович Севастьянов, виконавчий директор Заводу дозировочной техніки «Ареопаг». - Використовувана нами раніше САПР при ускладненні завдань ставала все більш вимогливою до обладнання, що невиправдано збільшувало вартість володіння рішенням і власне розробки кожного виробу. Крім того, кілька років тому наша компанія пішла в нову, технологічно складнішу з точки зору, як проектування, так і виробництва нішу нафтогазового блочного обладнання. Реалізацію проектів такого рівня досить складно було виконати при сталих на підприємстві підходах до проектування, виготовлення і контролю. У зв'язку з цим керівництвом заводу було прийнято рішення про впровадження нової САПР».

Фахівцями заводу були проаналізовані провідні системи автоматизованого проектування, представлені на ринку. У результаті вибір був зроблений на користь програмного комплексу компанії PTC Creo. Серед її особливостей - можливості гібридного твердотільного і поверхневого моделювання деталей, листових деталей, вузлів будь-якої складності з можливістю проектування деталі в контексті збірки і вбудованими засобами низхідного проектування, а також отримання комплекту документації відповідно до ЄСКД.

«Creo - надійне і відмінно зарекомендувало себе в галузі машинобудування рішення, - коментує Олег Шевченко, керівник департаменту CAD/CAM/CAE-систем компанії ИРИСОФТ. - Однією з переваг Creo є швидке і безболісне впровадження програмного комплексу на підприємстві, що було дуже важливим для керівництва заводу «Ареопаг»: отримати перші результати хотілося максимально швидко, при цьому не зупиняючи виробництво і не вибиваючись з графіка робіт».

В рамках проекту експертами компанії ИРИСОФТ було проведено навчання працівників заводу та впровадження програмного продукту, а також створена єдина бібліотека стандартизованих виробів і раніше розроблених виробів, використання яких дозволило суттєво знизити час на розробку нових виробів.

«Нас дуже порадувало те, що результати проекту не змусили себе довго чекати, - підкреслює Олександр Володимирович, - нові вироби «в металі», спроектовані за допомогою Creo, ми отримали по закінченні дійсно коротких термінів. Звичайно, перехідний процес триває, але можна вважати, що більшу частину запланованого вдалося реалізувати і в майбутнє дивимося з упевненістю і оптимізмом».

Планується, що співпраця заводу «Ареопаг» і компанії ИРИСОФТ найближчим часом вийде на новий рівень. Зокрема, керівництво «Ареопагу» планує впровадити PLM-систему Windchill, а також забезпечити її інтеграцію з використовуваної на підприємстві ERP-системою 1С, яка на даний момент також перебуває в стадії активного розвитку. Все це повинно дозволити заводу перейти на повністю безпаперову технологію документообігу, що надзвичайно важливо для «Ареопагу» як компанії, що має територіально розподілену структуру.

Про компаніях

ИРИСОФТ

Група компаній, що спеціалізується на побудові комплексних рішень CAD/CAM/CAE (системи проектування) і PDM/PLM (системи управління життєвим циклом вироби) на підприємствах машинобудівної та будівельної галузей. Ирисофт надає повний комплекс послуг по створенню систем автоматизованого проектування, технологічної підготовки виробництва, управління інженерно-конструкторських документообігу, автоматизації бізнес-процесів забезпечення життєвого циклу виробів, управління надійністю і якістю виробів для різних галузей промисловості. Окреме місце в портфелі продуктів групи займають рішення для проектування, аналізу і розрахунку об'єктів інфраструктури, таких як мостова і дорожня інфраструктура, а також об'єктів промислового і цивільного будівництва, ГІС рішення.

ТОВ «Завод дозировочной техніки «Ареопаг»

Є провідним виробником дозувального обладнання на ринку РФ, членом Російської асоціації виробників насосів дозаторів, що входить в Європейську асоціацію Europump. Крім того, «Ареопаг» входить в Союз виробників нафтогазового обладнання. З 1992 року компанія проектує, виготовляє і реалізує в усі регіони РФ і на експорт дозуючі насоси НД, НДР і НДЭ різних типорозмірів і модифікацій, а також насосні установки блочні. Спираючись на багаторічний досвід постачання обладнання, вирішення багатьох конструкторських задач при розробці дозувальних установок, на підприємстві створені нові зразки наносних агрегатів (мембранні дозуючі насоси, герметичні плунжерні, агрегати мікродозування, перистальтичні (шлангові) насоси), а також освоєно випуск захисної та запобіжної арматури.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт