Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Autodesk Vault з сибірським характером.

Autodesk Vault з сибірським характером

У ВАТ «Сибгипротранс», компанії, що має багаторічний досвід в області проектування об'єктів транспортного будівництва та інженерних вишукувань, впроваджена PDM-система Autodesk Vault Professional з пакетом адаптації DarkStream, розробленим ADN партнером компанією Autodesk Brownie Software. В результаті за кілька місяців фахівці «Сибгипротранс» отримали реально працюючий інструмент для організації всіх робіт за проектом і єдину захищену точку доступу до всієї проектної документації в СЭТД. Партнером по впровадженню виступив офіс інженерно-консалтингової компанії ПСС в Новосибірську.

«В нашому інституті вже досить давно використовувалася система електронного документообігу одного з російських вендорів, однак фактично її функціонал в наших умовах обмежувався виключно архівуванням проектних документів, - розповідає про передумови впровадження проекту Анатолій Володимирович Мінаєв, головний інженер ВАТ «Сибгипротранс». - Розвиток компанії вимагало більшого: нам був необхідний інструмент, за допомогою якого керівництво могло б у режимі реального часу контролювати хід виконання робіт, бачити поточний стан проекту». Керівництвом інституту було прийнято рішення автоматизувати процес обміну завданнями в середовищі СЭТД для прозорого контролю над ходом проектних робіт. При цьому необхідно було створити єдину захищену точку доступу до всієї документації по проекту і завданням на проектування, зокрема. Новий інструмент повинен був дозволити здійснювати швидкий пошук документів, допомогти легко розбиратися з надходить кореспонденцією за проектами.

Для того, щоб визначити, яке саме рішення буде оптимальним для підприємства, було проведено комплексне обстеження, яке показало, що, у компанії відсутні формалізовані правила зберігання та доступу до інформації по проекту і занадто великий вплив людського фактора. Це призводить до істотних витрат як праці, так і часу на пошук вихідних і змінених даних за проектом і актуальних файлів. Також було виявлено, що проводиться величезна кількість зайвої паперової роботи щодо заповнення різних бланків, пов'язаних з передачею вихідних даних проекту і видачею завдань. Незважаючи на це, все одно відчувається нестача або несвоєчасне надходження вихідних даних проекту.

«Вимоги до корпоративної системи PDM пред'являлися високі, - пояснює Анатолій Володимирович Мінаєв. - Для нас була важлива поширеність програмного продукту, легкість його освоєння. Крім того, ми повинні були отримати обкатану технологію видачі та контролю завдань при тісній інтеграції з 3D-продуктами Autodesk. Аналіз ринку показав, що єдиним з представлених на ринку рішень, яке зможе повністю відповідати нашим вимогам, є PDM-система Autodesk Vault Professional. Звичайно, були потрібні доопрацювання або, як називають це програмісти, розширення. Ми не хотіли, щоб ці доробки вироблялися кустарним способом. Нам потрібен був єдиний комплексний пакет доповнень. Пакет DarkStream для Autodesk Vault Professional задовольнив цим вимогам, і ми отримали закінчене рішення для нашого підприємства».

Autodesk Vault - це система управління інженерними даними, яка забезпечує повне управління даними про вироби для робочих груп, швидкий пошук і повторне використання даних, а також співпраця розподілених проектних і виробничих груп. Серед особливостей рішення - можливості для регулювання доступу до проектних даних за допомогою керування версіями, простота адміністрування і настройки системи, універсальність для підтримки великих робочих груп і територіально розподілених філій. DarkStream - це пакет шаблонів і додатків рівня Підприємства архітектурно-будівельної (AEC) галузі, необхідний для ефективного впровадження, масштабування та оптимізації використання управління інженерними даними на платформі Autodesk Vault Professional.

«Autodesk Vault - PDM-система з величезним потенціалом і гнучкими можливостями адаптації до вимог різних галузей. Завдяки використанню Autodesk Vault з пакетом шаблонів і додатків DarkStream вдалося скоротити у 2-3 рази терміни і підвищити ефективність впровадження», - наголошує Катерина Абрамова, керівник проекту з боку компанії ПСЗ.

У ході впровадження PDM у ВАТ «Сибгипротранс» був створений регламент контролю доступу до проектної документації, що забезпечує перегляд всієї документації по проекту, в тому числі, і до завдань на проектування. Завдяки новій PDM-системи керівництво підприємства отримало інструмент управління ходом проектних робіт, а проектувальники - інструмент організації взаємодії відділів у процесі розробки проектної документації і корпоративний регламент, що описує цей процес.

«При переході на нове рішення нам, зрозуміло, довелося зіткнутися з низкою проблем - велика частина з них була пов'язана з людським фактором, - розповідає Анатолій Володимирович Мінаєв. - Наприклад, багато співробітники спочатку сприймали Autodesk Vault виключно як електронний архів, а не як середовище для колективної роботи. Це суттєво обмежувало їх можливості. Але завдяки організованому компанією ПСЗ навчання нам вдалося успішно подолати ці труднощі. В результаті нам вдалося домогтися скорочення часу збору даних про поточних роботах, оскільки система дозволяє побачити зі свого робочого місця особливості проекту, які розділи і документи завершені, які в роботі або вже здані в архів, до яких ще не приступали. Звичайно, поки ще рано говорити про зміну бізнес-процесів компанії: пройшли пуско-налагоджувальні роботи, система PDM отримала позитивну оцінку проектувальників і керівництва і готова до масштабування на підприємстві. Цим ми займемося в 2014 році, ведучи всі проекти нашого інституту з допомогою Vault Professional».

Також у планах ВАТ «Сибгипротранс» - перенесення архіву в Autodesk Vault і інтеграція з Microsoft Project.

Подробиці Основний напрям діяльності ВАТ «Сибгипротранс» - це виконання комплексних інженерно-геологічних вишукувань та розробка проектно-кошторисної документації на будівництво, технічне переозброєння та реконструкцію залізничних ліній, других колій, автомобільних доріг, електрифікацію залізниць, споруд і пристроїв залізничного транспорту, включаючи пристрої тунелів і метрополітенів, позакласних і великих мостів, об'єктів електропостачання, сигналізації, централізації та блокування, зв'язку, теплопостачання, водопостачання та каналізації, проектування експлуатаційних і розвідувально-експлуатаційних свердловин, підприємств будіндустрії, житлово-цивільного та культурно-побутового призначення на території Російської Федерації і країн ближнього зарубіжжя. Стратегічна мета організації - забезпечення високої якості БЕНКЕТ на основі підвищення відповідальності кожного працівника інституту за якість виконуваної їм роботи. Додаткова інформація: www.sibgiprotrans.ru

ТОВ «ПСЗ» - інженерно-консалтингова компанія, заснована в 1994 році, спеціалізується в області розробки і реалізації проектів комплексної автоматизації та підвищення ефективності діяльності проектних інститутів, архітектурних і конструкторських бюро. Досвід ефективного впровадження BIM-технологій у будівництві, технологій на основі цифрового прототипу в машинобудуванні, оптимізації і стандартизації бізнес-процесів проектної організації, якими володіє компанія ПСС, дозволяють у короткий термін і з обмеженими інвестиціями збільшити продуктивність праці проектувальників, скоротити терміни виконання та підвищити якість виконуваних проектів. Компанія ПСЗ проводить навчання фахівців у власних оснащених навчальних центрах. Додаткова інформація: www.pss.spb.ru

ПСС у Facebook: https://www.facebook.com/groups/PSSCompany/

Канал ПСС на YouTube: www.youtube.com/user/Petrostroysystema?feature=mhee

За додатковою інформацією звертайтеся:
Гуменюк Ірина, керівник відділу маркетингу
тел.: 7 (812) 622-10-14, e-mail: cad@pss.spb.ru

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт