Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

ШВЕЙЦАРСЬКІ СТУДЕНТИ СТВОРИЛИ.

ШВЕЙЦАРСЬКІ СТУДЕНТИ СТВОРИЛИ
РОБОТА-РИБУ ДЛЯ ПІДВОДНОЇ ЗЙОМКИ



відео


Студенти з Швейцарського федерального технологічного інституту в Цюріху працюють над проектом Sepios, здатним поліпшити якість підводної зйомки завдяки роботизованому
Як пише видання IEEE Spectrum, чотири незалежно керованих плавця дозволяють роботові обертатися навколо будь осі і рухатися в будь-якому напрямку. У минулому році Sepios пройшов успішні випробування на море у Франції. Робот вдало проходив крізь морські водорості і трави, привертаючи до себе увагу риб.
Експерти відзначають, що Sepios не відчуває жодних проблем з пересуванням на важких ділянках з щільними заростями, що є сущим кошмаром для будь-якого підводного апарата з гребними гвинтами. Крім того, робот-риба відрізняється мінімальною турбулентністю.
Sepios має довжину 0,7 метра і важить 22,7 кілограма. Розмах його плавників становить 0,95 метра. Максимальна швидкість, яку здатна розвинути ця
Кожен з плавників складається з дев'яти променів, що приводяться в рух сервоприводами. Здатність променя обертатися на 270 градусів дозволяє плавника генерувати тягу в кутовому положенні. Sepios оснащений безліччю різних датчиків, які працюють у зв'язці один з одним.
Проект Sepios ще треба допрацювати. Зараз інженери вдосконалюють систему управління роботом.



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт