Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Майбутнє геометричних ядер обговорили на технологічних брифінгах C3D Labs на конгресі COFES 2014.

Майбутнє геометричних ядер обговорили на технологічних брифінгах C3D Labs на конгресі COFES 2014

Оригінал опубліковано на офіційному веб-сайті групи компаній АСКОН

У кінці квітня в м. Скоттсдейл (Арізона, США) відбувся 15-й щорічний Конгрес про майбутнє інженерного програмного забезпечення (Congress on the Future of Software Engineering - COFES) - найважливіший захід світового ринку САПР, організатором якого виступає аналітичне агентство Cyon Research. Саме на цьому заході два роки тому відбувся анонс виходу АСКОН на ринок CAD-компонентів зі своїм геометричним ядром C3D. У 2014-му році C3D Labs, дочірнє підрозділ АСКОН по розробці ядра, приїхав на COFES вже в якості самостійної компанії, що має замовників і власне бачення майбутнього геометричних ядер.

В ділову програму конгресу увійшли два технологічних брифінгу C3D Labs, модератором яких виступив Ральф Грабовскі, відомий експерт, автор блогу WorldCAD Access і редактор UpFront.eZine. Ральф зазначив підготовленість аудиторії: «Я був вражений ступенем залученості учасників, їх активного бажанням обговорювати майбутнє геометричних ядер».

Ранкова сесія була присвячена обговоренню майбутнього геометричних ядер. Погляд C3D Labs представив директор компанії Олег Зиков. На думку розробників C3D, в найближчі роки революція в геометричному моделюванні нас не чекає - кращим вибором для класичних САПР залишаться ядра з B-Rep поданням геометрії. Проте вже зараз можна говорити про суттєве спрощення методів і алгоритмів, які зроблять CAD-ядра доступними нових командам, які не мають досвіду розробки САПР (це важливо в світлі виходу 3D-моделювання за межі професійного використання). Також актуальним в найближчі роки стане створення адаптивних компонентів, які вміють підлаштовуватися під будь-яку з існуючих апаратних платформ і середовищ розробки.

Ральф Грабовські та Олег Зиков

Ральф Грабовські та Олег Зиков

Крім цього, присутні експерти, аналітики і журналісти обговорили низку інших актуальних тем, наприклад, вимоги до геометричних ядер з боку нового класу хмарних CAD-рішень: своїм досвідом створення хмарного сервісу на ядрі C3D з учасниками брифінгу поділилася компанія ЛЕДАС. Завершилася ранкова сесія обговоренням традиційної для ринку САПР темою обміну даними між системами, побудованими на різних ядрах. Після обіду учасники говорили про трансформації бізнес-моделей в галузі САПР та її вплив на розробників компонентів.

Брифінг C3D Labs зібрав повний зал

«Для постачальників компонентів, таких як C3D Labs, відсутність на COFES рівноцінно відсутності на ринку, - підводить підсумки участі у конференції Олег Зиков. - Іншого такого заходу, де можна відкрито обговорювати будь-які гострі теми з замовниками, партнерами і конкурентами, просто не існує. COFES дозволяє звірити годинники з лідерами індустрії, висловити свою думку і вислухати інших. Крім брифінгів, ми провели близько 20 зустрічей з поточними і потенційними партнерами та замовниками, аналітиками і журналістами».

На COFES був анонсований вихід англомовної версії книги керівника розробки C3D Миколи Миколайовича Голованова «Геометричне моделювання», запланований на 2014 рік. Редактор англійського видання виступив віце-президент Cyon Research Джоел Орр: «Книга Голованова встановлює новий стандарт якості математичних текстів для всіх, хто хоче повною мірою зрозуміти деталі геометричного моделювання. З ясністю викладу, яка властива тільки досвідченому математику, він написав книгу, яка зобов'язана зайняти достойне місце на книжковій полиці. Браво, Микола!»

Наступний COFES відбудеться в Арізоні (США) у квітні 2015.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт