Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Школярі створюють 3D-моделі історичних об'єктів Петербурга.

Школярі створюють 3D-моделі історичних об'єктів Петербурга

У Центрі дитячої (юнацького) технічної творчості Московського району з початком навчального року школярі з допомогою PTC Creo будуть створювати 3D-моделі культурно-історичних об'єктів Санкт-Петербурга. Початок вже покладено - до Ювілею району Михайло Лезин, учень 8 класу, спроектував 3D-модель верстового стовпа, що знаходиться біля Московських воріт.

Вихованець Центру Михайло Лезин, учень 8 класу ліцею № 373, разом з педагогом ЦДЮТТ В.Г.Назарової вивчили історію верстових стовпів, зняли розміри стовпа, який стоїть біля Московських воріт, і розробили його комп'ютерну модель в програмі для комп'ютерного 3D-моделювання Creo Parametric 2.0. Проект моделі був представлений на Ярмарку ідей молоді Московського району в якості сувеніра до 95-річчя району і викликав інтерес підприємців, після чого модель в мініатюрі була надрукована на 3D-принтері.

В якості подарунка виготовлена мініатюра верстового стовпа була вручена Володимиру Вікторовичу Рубльовському, главі адміністрації Московського району, і Олександрові Олександровичу Сайгину, члену ради директорів компанії «Ирисофт». Компанія є співзасновником проекту «Інженери майбутнього», в рамках якого школярі міста вивчають сучасні інженерні технології, зокрема, PTC Creo.

«Вибір припав на верстовий стовп не випадково. Здавна він вважається символом руху, відліку пройденого шляху, історичних подій, - розповідає Вікторія Геннадіївна Назарова. - Незважаючи на те, що програма інженерна, нам вдалося закінчити рік на культурологічної ноті. Виявляється, дуже багато визначних пам'яток і культурних об'єктів можна реалізовувати в моделюванні. Освітній процес з вивчення Creo допомагає дітям долучитися до історії нашого міста, в подальшому - і країни. Я сподіваюся, що наш Центр стане своєрідним акумулятором у Московському районі. Ми будемо активно співпрацювати зі школами-учасниками проекту „Інженери майбутнього“, у яких вже є Лабораторії інженерного 3D-моделювання, щоб наші учні могли виконувати свої роботи від ідеї до їх фізичного втілення».

Можливість вивчати комп'ютерне моделювання школярі Московського району отримали в 2013 році, коли районний ЦДЮТТ за підтримки академічної програми PTC і «Ирисофт» відкрив курс за програмою «3D-моделювання». Це дозволить дітям не тільки здобувати нові знання та навички, необхідні в майбутній професійній діяльності, але і брати участь в міжнародних конкурсах, захищаючи свої проекти, виконані хлопцями самостійно. Такий процес навчання сприяє вирішенню двох глобальних завдань у сфері освіти: перша - підвищення рівня відповідальності та самодисципліни у школярів, друга - підготовка ще зі шкільної лави висококваліфікованих технічних фахівців для роботи на вітчизняних підприємствах.


Довідка про проект «Інженери майбутнього»:

Проект «Інженери майбутнього» для шкіл розроблений інженерно-консалтинговою компанією «Ирисофт» (Санкт-Петербург) та розробником програмного забезпечення для машинобудування PTC Corp. (США) в 2011р. У Північній столиці здійснюється за підтримки Комітету з освіти.

Головна мета проекту - навчання школярів передових інженерних технологій і залучення їх у технічну сферу. В рамках академічної програми освітні установи отримують програмні комплекси: САПР Creo, систему управління життєвим циклом вироби Windchill і систему інженерних розрахунків Mathcad. Проект діє в декількох регіонах Росії.

Контакти:
Анастасія Постіка, прес-секретар проекту «Інженери майбутнього»
Тел.: 8 (906) 248-73-26
E-mail: a.postika@spice-media.ru
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт