Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

НВО Корпус впроваджує систему «Omega».

НВО Корпус впроваджує систему «Omega»

ФГУП ПО «Корпус» є одним з лідерів в розробці і виготовленні інерційних приладів систем управління для ракет-носіїв, орієнтації ШСЗ, пілотованих і безпілотних космічних кораблів і станцій. Підприємство «Корпус» бере активну участь у розробці, виробництві, постачанні і супроводі гіроскопічних приладів систем управління (СУ) ракетно-космічними комплексами в рамках федеральної космічної програми і міжнародних зобов'язань РФ.

Про автоматизації НВО «Корпус» і причини вибору впровадження системи «Омега», розповіли начальник ІТ відділу Георгій Сергійович Кашинський і керівник робочої групи від ТОВ «ИстСофт» Іван Олександрович Прохоцкий.

Для зниження витрат виробництва і підвищення ефективності діяльності підприємства в цілому, а також для побудови єдиного інформаційного простору, керівництвом НВО «Корпус» було прийнято рішення розробити і реалізувати проект по створенню єдиної інформаційної системи для автоматизації планування, обліку, контролю і аналізу всіх основних бізнес-операцій, - говорить начальник ІТ відділу Г.З. Кашинський. - У 2007 році підприємством було проведено глибокий аналіз представлених на ринку російських і зарубіжних систем управління, вироблені вимоги до інформаційної системи. У підсумку була обрана Корпоративна Інформаційна система (КІС) «Omega Production» (розробка компанії Omegasoftware), яка містить необхідний функціонал, а також володіє розумним співвідношенням ціна/якість серед продуктів аналогічного класу.

Важливо відзначити, що крім технічних параметрів програмного продукту успіх проекту автоматизації в значній мірі залежить від кваліфікації команди, що реалізує його на практиці. Виконавцем робіт стала компанія «ИстСофт» (офіційний представник компанії Omegasoftware в поволзькому регіону), що зарекомендувало себе в якості надійного партнера в роботі з відділом інформаційних технологій підприємства. - зазначає Георгій Сергійович.

Впровадження системи на підприємстві НВО «Корпус» відбувається поетапно.

Першим етапом став запуск блоку управління інженерними даними, який включає в себе модуль управління конструкторською документацією (у рамках вбудованої PDM-системи) і технологічною документацією (у рамках вбудованого технологічного САПРа та PDM-системи). Основні результати впровадження цього блоку дозволили істотно підвищити ефективність роботи служби головного технолога (в частині написання тих. процесів, розробки норм витрати основних і допоміжних матеріалів) та відділу організації праці та заробітної плати (в частині нормування трудомісткості виготовлення виробів). Ефективності виконання проекту сприяла активна робота конструкторів із створення та ведення в системі конструкторських документів (деталей, специфікації складальних вузлів, покупних комплектуючих, групових специфікацій і т.д.), проведення змін з допомогою согласовываемых в системі сповіщень, наповнення бази даних електронними примірниками креслень. Тепер служби підприємства можуть оперативно працювати з електронними даними щодо виробів, що випускаються на своїх робочих місцях.

Одночасно з роботою конструкторів технологи і нормировщики включили в КІС «Omega Production» існуючі технологічні процеси (ТП) і на базі занесеної конструкторської документації проводять розробку нових ТП. Всі зміни технологічної документації в обов'язковому порядку проводяться в КІС «Omega Production» з допомогою согласовываемых в системі сповіщень. Також у системі ведеться облік інформації про проектованої і виготовляється на підприємстві оснащенні за останні кілька років. Тепер саме на підставі даних, що містяться в ТП, розраховується потреба в матеріалах, комплектуючих (ПКІ), обладнання та трудових ресурсів, необхідних для виробництва конкретних видів і обсягів продукції.

Наступним важливим етапом впровадження комплексної інформаційної системи став запуск модуля складського обліку для більш ніж двох десятків центральних складів. Запуск даного модуля разом з підсистемою управління інженерними даними дозволив економічним службам підприємства більш оперативно проводити контроль ефективності використання матеріальних і трудових ресурсів.

В даний момент здійснюється налагодження модуля планування виробництва, включаючи розрахунок термінів запуску і випуску продукції. Запуск модуля, згідно з проектом впровадження, намічений на серпень 2014 року. Також проводиться дослідна експлуатація блоку обліку у виробництві (рух деталей від заготовки до складу готових деталей, рух складальних одиниць від цеху до складу готової продукції) з оперативним відображенням руху в комплектувальних відомостях.

Наявний у системі обсяг даних в даний час є базою для проведення інвентаризації незавершеного виробництва, але в планах стоїть завдання автоматизації обліку виробничих нарядів, що дозволить отримувати звіт про стан справ в незавершеному виробництві на будь-який момент часу.

Логічним розвитком проекту впровадження автоматизованої системи управління підприємством (АСУП) стала робота компанії «ИстСофт» по впровадженню програмного продукту «Парус-Підприємство 8». Цей програмний комплекс у перспективі візьме на себе вирішення завдань з обліку виконання договорів та фінансового планування, розрахунку заробітної плати, бухгалтерського та податкового обліку, ведення штатного розкладу та табельного обліку, управління персоналом (включаючи планування навчання, кадрового резерву, атестації робочих місць та формування списку працівників, які підлягають регулярному медичному огляду).

В даний момент часу затверджені відповідні технічні завдання, запущений модуль ведення штатного розкладу, проводиться дослідна експлуатація модуля управління персоналом, приймально-здавальні випробування блоку розрахунку заробітної плати та налаштування модулів бухгалтерського і податкового обліку, обліку виконання договорів.

Інтеграція КІС «Омега» та ПП «Парус-Підприємство 8», що використовують єдину платформу, дозволить створити єдиний інформаційний простір підприємства - основу розвитку «Корпус».

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт