Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

«Те, що Autodesk вводить санкції проти Росії - це міф» .

«Те, що Autodesk вводить санкції проти Росії - це міф»

Відкритий лист генерального директора Autodesk CIS російським клієнтам і партнерам

15 вересня 2014 р.


Олексій Рижов Шановні колеги,

Після введення санкцій США в деяких російських засобах масової інформації поширилася думка, що компанія Autodesk вводить власні санкції відносно ряду російських компаній, довільно обмежуючи доступ до своїх продуктів. Я хотів би спростувати цю інформацію, роз'яснити ситуацію і висловити деякі думки з цього питання.

1. Те, що Autodesk вводить санкції проти Росії - це міф. Питання «вводить чи Autodesk санкції» або «підтримує Autodesk санкції» неправильні за своєю суттю. Як відомо, штаб-квартира Autodesk, як і в багатьох провідних ІТ-компаній, що знаходиться в США. Тому якщо уряд США вводить торгові санкції, чинне законодавство забороняє нам здійснювати поставки для компаній, на які поширюються санкції. З цієї причини у нас немає іншого виходу, окрім як припинити поставки для компаній з санкційного списку. Сьогодні поставки цим компаніям технічно неможливі із-за вимог експортного контролю.

На сьогоднішній день санкції торкнулися лише невеликого числа клієнтів Autodesk. Тим не менш, ми шкодуємо про ті негативні наслідки, з якими зіткнулися ці компанії, і ми самі. Для Autodesk ця ситуація є форс-мажором в точно такій же мірі, як для інших компаній зі штаб-квартирою в Європі або США.

2. ПО Autodesk є для наших клієнтів засобом виробництва, і відмова від нього може виявитися для них досить болючим. Тому ми вважали важливим попередити про обмеження поставок заздалегідь, що і зробили листом для наших партнерів, яке потрапило в ЗМІ. Ми визнали необхідним у сформованій ситуації працювати максимально відкрито і завчасно повідомити нашим контрагентам про ситуації, замість того, щоб блокувати транзакції по факту замовлення.

3. Ми готові надати консультації будь-яким клієнтам, хто сумнівається, поширюються на їх компанії обмеження поставок.

4. Висловлю деякі свої міркування про імпортозаміщення та подальшому розвитку ринку САПР в Росії. На мій погляд, вітчизняні розробки в області САПР повинні розвиватися незалежно від зовнішньополітичної ситуації. Однак тільки відкритий, конкурентний ринок може допомогти клієнтам вибрати кращі інструменти для вирішення нагальних завдань, а всім компаніям-постачальникам інвестувати в розвиток і розробку нових ІТ-рішень.

Так, Autodesk вкладає в дослідження і розробку більш 600 мільйонів доларів щорічно (більше чверті річного обороту). В той же час ми активно підтримуємо російських розробників в рамках ініціативи Autodesk Developer Network (ADN). Наші ADN-партнери, на мій погляд, формують найбільш перспективний, розвивається сегмент на ринку російського програмного забезпечення для проектування.

5. Успіх нашого бізнесу безпосередньо залежить від розвитку промисловості і будівництва в Росії. Тому ми зацікавлені в стабільності як американської, так і російської економіки. Російський ринок - важлива частина глобального бізнесу Autodesk. Autodesk працює тут з 1989 року, і за цей час набула більш десяти тисяч корпоративних клієнтів і мільйони користувачів домашніх додатків. У Росії компанія здійснює багатомільйонні інвестиції у сферу освіти, а також у проекти, спрямовані на розвиток інновацій, рішення соціальних і екологічних проблем.

6. Ми продовжуємо розвивати бізнес в Росії, і ви зможете самі почути про наших програмах, пропозиції та інвестиціях на щорічній конференції Autodesk University, яка пройде 1-2 жовтня 2014 р. в Москві.


З повагою,
Олексій Рижов,
Генеральний директор Autodesk в Росії та СНД

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт