Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

ЛЕДАС і швейцарська компанія AWV Informatik уклали угоду про дослідження та розробки.

ЛЕДАС і швейцарська компанія AWV Informatik уклали угоду про дослідження і розробки

Компетенції ЛЕДАСа дозволять поліпшити платформу ClassCAD компанії AWV

Сент-Галлен, Швейцарія, і Новосибірськ, Росія: жовтень 29, 2014 - Компанія AWV Informatik, розробник САПР продукту ClassCAD і рішень для трансляції 3D даних із збереженням історії побудови, і компанія ЛЕДАС, провідний провайдер послуг за розробку інженерного і розробник високотехнологічних програмних компонентів САПР, оголосили про підписання угоди про послуги та консалтингу. Це довгострокова угода регулює умови участі команди ЛЕДАСа в дослідженнях і розробці проектів AWV.
AWV LEDAS

Співпраця ЛЕДАС і AWV почалося в 2007 році, коли фірма AWV ліцензувала геометричний вирішувач LGS 3D і інтегрувала її в свою платформу ClassCAD, яка використовується рядом європейських промислових компаній. Потік функціональних запитів з боку команди AWV став одним з важливих факторів подальшого розвитку LGS.

Система ClassCAD являє собою інтегровану платформу для побудови спеціалізованих звичайно-користувацьких рішень. Ключовою особливістю цієї платформи є здатність читати і записувати файли різних форматів САПР, зберігаючи при цьому історію побудови. Платформа ClassCAD забезпечує об'єктно-орієнтоване середовище для моделювання 3D деталей і зборок, а також включає в себе мову програмування, який може бути використаний при розробці програм. Поставляється ClassCAD як у вигляді десктопної, так і в хмарі версії, реалізованої в Microsoft Azure з використанням WebGL.

Плани спільних розробок

Першим проектом, реалізованим у рамках нової угоди про співпрацю, стала розробка високопродуктивної тріангуляції довільних поверхонь, т.год. NURBS, з допомогою застосування як традиційних, так і графічних процесорів. ЛЕДАС почав розробку цього проекту в середині вересня на базі існуючого прототипу, який був не здатний давати коректні результати для багатьох випадків. Знання експертів ЛЕДАСа, отримані в численних проектах по геометричному моделюванню, наприклад, реалізації технології порівняння 3D моделей LGC на базі геометричного ядра C3D, - ключовий фактор успіху цього проекту.

«Ми визначили 3-4 проекти, в яких збираємося використовувати послуги компанії ЛЕДАС,» -сказав Райнер Вігель, генеральний директор AWV Informatik. - «В доповнення до проекту по тріангуляції, ми бачимо цікаві перспективи в розробці спеціалізованих рішень на базі математичного апарату програмування в обмеженнях. Є й інші проекти, які відносяться до розвитку нашої технології трансляції даних САПР із збереженням історії побудови. Я впевнений, що спільність досвіду команд AWV і ЛЕДАСа в академічних дослідженнях і, разом з тим, промислових розробках, стане хорошою основою для нашого подальшого співробітництва».

«Якісна тріангуляція є важливим функціоналом сучасних САПР, тому що вона пов'язана з візуалізацією моделі, безпосередньо впливає на користувача,» - сказав Олексій Єршов, генеральний директор ЛЕДАСа. - «Ми готові розробити для AWV в якості першого кроку ефективне рішення для тріангуляції на базі нових апаратних і програмних технологій, використовуючи наш досвід в геометричному моделюванні та паралельних обчислень на традиційних і графічних процесорах. Всі інші проекти, за якими заплановано партнерство з компанією AWV, також є високотехнологічними розробками, що вимагають нетривіальних алгоритмічних навичок, якими пишається ЛЕДАС.»

Про компанії AWV Informatik
Компанія AWV Informatik AG була заснована в 2000 році на базі швейцарського Університету Прикладних Наук і Технологій. AWV займається дослідженнями і розробками для інновацій в САПР, її головним продуктом є інтегрована платформа ClassCAD для розробки САПР-додатків.
Про компанії ЛЕДАС
Компанія ЛЕДАС - закрите акціонерне товариство, засноване у 1999 році фахівцями науково-дослідних лабораторій Російської Академії Наук. ЛЕДАС займається розробкою на замовлення інженерного програмного забезпечення, розробкою власних високотехнологічних САПР продуктів та консалтинговими послугами. Головний офіс компанії розташований в Академмістечку, що дозволяє підтримувати близькі відносини з більш ніж 30 інститутами Академії Наук і Новосибірським Державним Університетом. Більше інформації можна отримати на веб-сайті www.ledas.com.
Контакти для преси
тел.: 7 383 335 6504
факс: 7 383 335 6256
е-мейл: info@ledas.com
веб: www.ledas.com
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт