Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

ПК SOFiSTiK затребуваний білоруськими проектувальниками .

ПК SOFiSTiK затребуваний білоруськими проектувальниками

Росія, Білорусь. Інженерно-консалтингова компанія ПСС і Білоруський національний технічний університет (БНТУ) в листопаді 2014 року провели в Мінську науково-практичну конференцію «Досвід практичного використання ПК МСЕ аналізу SOFiSTiK в проекти мостів, тунелів і будівель». Захід викликав великий інтерес серед білоруських і російських інженерів-проектувальників, фахівців по МКЕ розрахунків будівельних конструкцій та геотехническому аналізу.

«Цієї осені будівельними міністерствами Росії і Білорусі було вирішено створити спільний російсько-білоруський ринок будівельних послуг. Цей проект реалізовуватиметься в рамках Договору про Євразійському економічному союзі, який набирає чинності з 1 січня 2015 року, - розповідає Борис Воробйов, заступник генерального директора компанії ПСЗ. - Це новація відкриває величезні перспективи перед білоруськими будівельними і проектними компаніями, які хочуть розширити територію своєї присутності і свій бізнес. Однак для цього необхідно не тільки бажання, але й знання та компетенції: російський ринок будівництва вельми вимогливий. Тут давно і активно працюють компанії країн ЄС, Туреччини, Китаю. Тому використання таких інноваційних програмних засобів, яким є ПК МСЕ аналізу конструкцій SOFiSTiK дозволяє успішно конкурувати за якістю розрахункових обґрунтувань конструктивних рішень проектів».

SOFiSTiK - це інтегрований програмний комплекс, що використовує метод скінченно-елементного аналізу (МСЕ) будівельних конструкцій будівель, мостів, тунелів і вирішення завдань геотехніки. SOFiSTiK адаптований для будівельних завдань і повністю локалізована для застосування на території Росії і країн СНД. Серед особливостей SOFiSTiK - широкий спектр можливостей моделювання конструкцій і навантажень, сучасний графічний інтерфейс, адаптований під будівельні завдання, можливість параметризації розрахунків, єдина розрахункова модель «грунт-будівля», велика кількість спеціалізованих модулів, зовнішні інтерфейси (Revit, Femap, IFC, Fides та ін.).

На конференції, проведеної ПСС і БНТУ в Мінську, особливу увагу було приділено досвіду практичного використання ПК SOFiSTiK в розрахунках і проектуванні конкретних будівельних об'єктів. На заході виступили представники проектних компаній та інститутів, що мають досвід роботи на російському і білоруському ринках. Іван Зайда, провідний інженер-проектувальник компанії «Полесьежилстрой» (Гродно), у своєму виступі виклав методику використання ПК SOFiSTiK в розрахунках залізобетонного каркасу багатоповерхового житлового будинку у складі РК «Стара фортеця» у Бресті. Максим Грачов, інженер «МинскМетроПроект», докладно виклав досвід використання SOFiSTiK в комплексі з препроцесором WinTube при 3D геотехническом аналізі московського тунелю метро.

Дмитро Ярошутин, заступник декана автомобільно-дорожнього факультету СПбГАСУ, старший викладач кафедри «Мости і тунелі», у своїй доповіді представив можливості ПК SOFiSTiK для аналізу варіантів підсилення залізобетонних прогонових будов мостів композитними матеріалами. Експерти ПСЗ продемонстрували нові можливості SOFiSTiK 2014, в тому числі на прикладі розрахунку багатоповерхової будівлі єдиної моделі спільно з грунтом основи. Фахівці БНТУ висвітлили особливості роботи з SOFiSTiK в таких процесах, як розрахунок посилення преднапряженного залізобетонної прогонової будови моста, оптимізація і параметризація розрахунків, проектування мостів.

Валерій Пастушків, до.т.н., заступник декана БНТУ, розповів про застосування ПК SOFiSTiK в навчанні студентів та наукової роботи дисертантів, висловивши подяку за надання Вишу компанією ПСЗ класу на 35 місць в рамках спеціальної освітньої акції для країн СНД «Інноваційний прорив - інженери майбутнього».

У доповідях особливо наголошувалося важлива властивість ПК SOFiSTiK - здатність працювати в середовищі інформаційного моделювання об'єктів будівництва, із застосуванням технології BIM, яка все більше привертає увагу проектувальників і замовників в будівельній галузі, стає стандартом для серйозних великих будівельних проектів. Важливо також те, що ПК SOFiSTiK забезпечує аналіз конструкцій за нормами EuroCode, що відкриває можливості для співпраці з фірмами - представниками ЄС.

«Ми побачили непідробний інтерес до ПК SOFiSTiK з боку білоруських інженерів з різних сегментів проектування будівельних конструкцій, - резюмує Борис Воробйов - Ми проаналізували потреби ринку і відгуки учасників заходу і припускаємо зробити такі науково-технічного заходу з акцентом на практику застосування в реальному будівництві для інженерів Білорусі регулярними і щорічними».

Подробиці

Білоруський національний технічний університет - провідний вищий навчальний заклад інженерно-технічного профілю в Республіці Білорусь. Університет працює з 1920 року. На даний момент в університеті налічується 16 факультетів, 115 кафедр, 25 філій кафедр на виробництві, науково-дослідна частина, що включає 46 науково-дослідних лабораторій, Міжнародний інститут дистанційної освіти, 3 інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки фахівців і 6 їх філій. Додаткова інформація: www.bntu.by

ТОВ «ПСЗ» - інженерно-консалтингова компанія, заснована в 1994 році, спеціалізується в області розробки і реалізації проектів комплексної автоматизації та підвищення ефективності діяльності проектних інститутів, архітектурних і конструкторських бюро. Досвід ефективного впровадження BIM-технологій у будівництві, технологій на основі цифрового прототипу в машинобудуванні, оптимізації і стандартизації бізнес-процесів проектної організації, якими володіє компанія ПСС, дозволяють у короткий термін і з обмеженими інвестиціями збільшити продуктивність праці проектувальників, скоротити терміни виконання та підвищити якість виконуваних проектів. Компанія ПСЗ проводить навчання фахівців у власних оснащених навчальних центрах.

Додаткова інформація: www.pss.spb.ru

ПСС в Facebook: https://www.facebook.com/groups/PSSCompany/

Канал ПСС на YouTube: www.youtube.com/user/Petrostroysystema?feature=mhee

За додатковою інформацією звертайтеся:
Гуменюк Ірина, керівник відділу маркетингу
тел.: 7 (812) 622-10-14, e-mail: cad@pss.spb.ru

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт