Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Autodesk визначив BIM-лідерів в Росії.

Autodesk визначив BIM-лідерів в Росії

Autodesk оголосив перших володарів титулу «BIM-лідер» в Росії. Ними стали вітчизняні архітектурно-будівельні компанії та експерти, які досягли видатних результатів роботи за допомогою технології BIM, отримали унікальний досвід її застосування в нашій країні і готові ділитися своїми знаннями з іншими учасниками архітектурно-будівельного спільноти.

Першими BIM-лідерами були названі компанії Etalon Group, «Проектний Портал», «СПб Реновація», «Сибтехпроект», «СОДИС», «Легіон-проект» та експерти галузі: Олександр Осипов, Олексій Сьомін, Андрій Шахраманьян, Арсентій Сидоров, Артур Маркарян, Дмитро Кудасов, Дмитро Полковників, Ігор Рогачов, Ілля Ємельянов, Костянтин Тев, Михайло Голод, Петро Манін, Раймонд Фадель, Роман Мітін, Сергій Макаров.

Модель Великої Льодової арени у м.Сочі, спроектованої з допомогою Revit. СОДИС.

Томський торговий центр Манеж, спроектований за допомогою BIM. СибТехПРоект.

BIM-лідери стають членами створеного за ініціативою Autodesk клубу BIM-лідерів, діяльність якого буде спрямована на розвиток практики застосування BIM в Росії - взаємодія з державою і вузами, розробку шаблонів і стандартів, поширення знань про практику використання технології інформаційного моделювання. Клуб буде працювати в щільній зв'язкою з BIM.

Перше засідання Клубу BIM-лідерів вже відбулося в рамках Autodesk University Russia 2014. Запрошеним експертом на цій зустрічі став Нік Нісбет (Nicholas Nisbet) з британської BIM Smart Group, який поділився з учасниками дискусії своїм баченням розвитку технології BIM до 2025 року. Зокрема, зайшла мова про BIM Level 4, так званому «соціальному BIM», при якому враховується і планується позитивний вплив споруджуваних об'єктів на навколишнє їх соціальне середовище.

Анастасія Морозова

Анастасія Морозова, керівник напряму Архітектура і будівництво, на відкритті AURu 2014

Зустрічі BIM-лідерів будуть проходити на щоквартальній основі. За словами Анастасії Морозової (Autodesk), діяльність клубу не тільки стане стимулом для зростання ефективності роботи архітектурно-будівельної галузі, але й буде серйозною підмогою в розвитку бізнесу компаній учасників клубу: «В Autodesk все частіше звертаються замовники - великі девелопери, які хочуть отримати проект у форматі інформаційної моделі, а не у вигляді 2D-креслень. В свою чергу ми формуємо пул потенційних підрядників, здатних працювати по технології BIM. Окрім можливості отримати великий проект, Клуб BIM-лідерів цікавий компаніям та експертам як майданчик для обміну досвідом, яка повинна збагатити їх новими ідеями і підвищити їх професійний рівень».

Анастасія Морозова зазначає, що для Autodesk також важливо отримувати зворотний зв'язок від професійного співтовариства, щоб розвивати свої продукти, призначені для роботи з технології BIM, в тому числі - Autodesk Revit. Клуб BIM-лідерів може стати ідеальним майданчиком для вирішення цієї задачі.

У планах Autodesk - розширення складу учасників клубу. В майбутньому володарями титулу «BIM-лідер» можуть стати і інші компанії і експерти, які досягли значних результатів в області роботи на основі BIM.

Котельня потужністю 6 МВт, виконана з допомогою Revit. Проектний портал.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт