Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

«SDI Research займається, ймовірно, однією з найбільш масштабних завдань у комп'ютерній індустрії» .

«SDI Research займається, ймовірно, однією з найбільш масштабних завдань у комп'ютерній індустрії»

Від редакції isicad.ru: Портал isicad.ru з інтересом стежить за траєкторією розвитку компанії SDI Research: від її драматичного виникнення, відбитого в березневих статтях 2011 року (Володимир Захаров про ситуацію з САПР ТП ВЕРТИКАЛЬ: «Немає худа без добра» і SDI Solution: нове покоління технологічних САПР) до зовсім недавньої новини про проведення конференції «Інновації в САПР» 2014 з актуальними мотивами імпортозаміщення.

На прохання керівників SDI Research сьогодні ми пропонуємо вашій увазі новину, яку в переробленому вигляді з підзаголовком «Підтримка вітчизняного інноваційного бізнесу не припиняється і в складних економічних умовах» нещодавно опублікував портал «ИТАР-ТАСС».

Володар чергового гранту ІТ-кластеру фонду «Сколково» в 43 млн. руб. компанія SDI Research займається, ймовірно, однією з найбільш масштабних завдань в комп'ютерній індустрії. Мова про побудову Master Data Management (MDM) - систем зберігання і синхронізації майстер даних в масштабах холдингів і корпорацій. Пояснюючи суть розробки, генеральний директор SDI Research Андрій Андриченко приводить в приклад промислове підприємство, яке купило новий верстат: «До верстата додаються накладна, документація, паспортні дані, інструкція з експлуатації, ремонту, транспортування та утилізації. Ця інформація розподіляється за різними прикладним системам, наприклад, частина даних йде в економістам в ERP систему, частина до технологам в САПР ТП, плановикам в MES систему і т.д. В результаті на підприємстві створюються копії не синхронізованих інформаційних об'єктів у різних форматах і поданнях. Це створює проблеми обміну даними між різними прикладними системами і перешкоджає побудові консолідованої звітності на підприємстві.

Уніфікація представлення майстер даних, підтримка глобальної ідентифікації та синхронізація розрізнених інформаційних об'єктів вирішується рамках систем класу MDM, які і виробляє SDI Research. В рамках сколковского проекту компанія займається розробкою семантичної MDM системи - «Semantic MDM», призначеної для промислових підприємств. Ця система на відміну від зарубіжних аналогів не тільки консолідують даних про об'єкти, але і дозволяє визначати їх сумісність в контексті різних виробничих процесів. «Semantic MDM» синтегрирована з провідними САПР, які працюють у промисловості. «MDM системи найближчим часом переформатують IT-ринок. Вже зараз багато великі корпорації та холдинги проводять тендери і закладають в бюджетах видатки на впровадження MDM», - говорить Андриченко.

SDI MDM

Уніфікація загальносистемних компонентів в ході еволюції

У компанії розповідають, що першими такі системи наведення бездоганного порядку в майстер даних заробили в ритейлі, в ситуації коли потрібно продавати товари по всьому світу від різних виробників під різними назвами і при цьому формувати консолідовану звітність по продажах. Зокрема, в SDI Research посилаються на зарубіжний досвід - компанії, що впровадили MDM системи, наполовину скоротили витрати на супровід майстер даних і підготовку консолідованої звітності. В ідеалі, відзначають в SDI Research, повинна бути запущена така схема роботи, щоб MDM-системи, що працюють у промисловому виробництві, отримували інформацію безпосередньо з каталогів виробників продукції в стандартизованих вигляді.

Андрій Андриченко зізнається, що «проект масштабний і непростий», і компанії довелося провести кілька презентацій, щоб переконати в його перспективності ІТ-кластер фонду «Сколково». На користь компанії зіграла серйозна клієнтура SDI Research - наприклад, ФГУП «НВЦ газотурбобудування «Салют», ВАТ «Об'єднана двигунобудівного корпорація», ФГУП «ДНВЦ їм. М.В.Хрунічева». У SDI Research пояснюють, що їх MDM-проект розвивається за принципом солідарного фінансування: 50% грошей виділяє «Сколково», іншу половину коштів приваблює сама компанія.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт