Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Будмайданчик на зв'язку.

Будмайданчик на зв'язку

дирекції з капітального будівництва ВАТ «АВТОВАЗ» організований віддалений доступ авторського нагляду до електронного архіву ЛОЦМАН:ПГС

В «біографії» системи управління проектними даними ЛОЦМАН:ПГС достатньо прикладів вирішення унікальних завдань користувачів. З допомогою додатково розроблених модулів вона вміє кодувати проектну документацію, автоматично присвоювати кожному документу його шифр, вести облік трудовитрат. А у зв'язці зі сторонньою спеціалізованою мобільним додатком організовує будівельний контроль на майданчиках, як це зараз відбувається у роботі дирекції з капітального будівництва ВАТ «АВТОВАЗ».

Дирекція по капітальному будівництву Автовазу працює з ЛОЦМАН:ПГС вже чотири роки. Підрозділ Автовазу, здійснює планування, проектування і контроль над будівництвом промислових об'єктів, використовує систему ЛОЦМАН:ПГС для реєстрації проектів та зберігання документації. По мірі освоєння системи з'явилася необхідність забезпечити доступ співробітників авторського нагляду та кураторів будівництва до електронного архіву з мобільних пристроїв безпосередньо на будівельних майданчиках.

Для ЛОЦМАН:ПГС це була нестандартна завдання: система задумана в першу чергу як інструмент розробки і погодження проектно-кошторисної документації, у проектній організації. Для віддаленого доступу до бази є мобільний клієнт ЛОЦМАН:24, але він не підтримує функції нагляду щодо внесення зауважень. Тому співробітники дирекції з капітального будівництва Автовазу стали шукати спеціалізоване мобільний додаток, яке б поєднало мобільні пристрої з ЛОЦМАН:ПГС. Завдяки розміщеної інформації на порталі isicad.ru вони познайомилися з новою системою «СтройКонтроль» (тоді вона називалася PlotPad) та зв'язалися з її розробниками.

Тимофій Татаринов, директор компанії «Мобільні рішення для будівництва», розробника «Буднагляду»:
«Ми розробили мобільний додаток для інтерактивного контролю будівництва. Це означає, що всі учасники будівельного процесу, починаючи з замовника і закінчуючи майстром на будівництві, працюють в єдиному інформаційному просторі, основою якого є проектна документація (креслення). Інженери нагляду вводять зауваження відразу на будмайданчику, фіксуючи їх на кресленні. Прикріплюють фото, відео, аудіозаметкі, роблять помітки на кресленнях, направляють повідомлення іншим відповідальним за дану ділянку будівництва. Керівники оперативно отримують звіти про усунення зауважень та повідомлення про відкриті, виправлених, прийнятих зауваженнях. Це дає можливість тримати руку на пульсі будівництва і вчасно приймати необхідні рішення».

На момент знайомства дирекції з капітального будівництва ВАТ «АВТОВАЗ» з «СтройКонтролем» мобільний додаток ще не було завершено. До його фінальної версії розробники врахували побажання і рекомендації фахівців АВТОВАЗа, в тому числі реалізували інтеграцію з ЛОЦМАН:ПГС.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт