Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Autodesk являє бібліотеку російських фасадів будівель для швидкого проектування міських територій.

Autodesk являє бібліотеку російських фасадів будівель для швидкого проектування міських територій

Москва, 16 квітня 2015 р. - Компанія Autodesk завершила роботу по створенню бібліотеки російських фасадів будівель для свого флагманського рішення з концептуального проектування міських територій і агломерацій Autodesk Infraworks. Тепер створення інформаційних моделей нових і існуючих міських територій стане ще швидше і точніше.

Згідно кращим світовим практикам, для ефективного планування міської території має бути створена її інформаційна модель, що містить максимальну кількість точної інформації про всіх об'єктах. Це можуть бути кадастрові та ГІС дані, точне геометричне подання будинків, зовнішніх інженерних мереж, інформацію про історичної цінності будівлі і багато іншого. Така модель також має бути візуально реалістичною і наочною, представляючи собою точну копію існуючої забудови і мати можливість для швидкого створення та аналізу різних варіантів розвитку території. На основі інформаційної моделі можуть прийматися більш швидкі і обґрунтовані рішення, які враховують максимальну кількість вихідних даних.

З допомогою нових стилів з бібліотеки тепер можна швидко створювати реалістичні моделі районів масової міської забудови, типовою для Росії. У розпорядженні користувачів девелоперських компаній, архітектурних майстерень, проектних інститутів, муніципалітетів та органів місцевої влади - 120 нових стилів, що охоплюють все різноманіття типових проектів житлових будинків, починаючи з 40-х років минулого століття і до теперішнього часу, які можна бачити сьогодні в районах масової типової забудови міст Росії, країн СНД і Балтійського регіону.

Завдяки створеній бібліотеці фасадів часу на моделювання мікрорайонів з типовою забудовою скоротиться в 3-4 рази*. Приміром, модель, створена в рамках відомого конкурсу на проект розвитку заплави Москва-ріки, зажадала кількох тижнів роботи, значна частина якої припала на добірку і призначення стилів фасадів будівель, розташованих в області моделювання. В майбутньому подібні завдання можна виконати за кілька днів.

Використання в проекті бібліотеки російських стилів фасадів дозволить не тільки скоротити час на створення моделі території, але й істотно підвищити її реалістичність. «Раніше були доступні лише користувачам фасади, невластиві для вітчизняної забудови, що значно знижувало реалістичність моделі і не дозволяло в повній мірі відображати навколишню забудову, в яку буде вписано проектируемое споруду, - каже Андрій Жуков, інженер напряму «Інфраструктура і ГВС» Autodesk в Росії. - Моделі існуючих житлових кварталів зазвичай демонструвалися замовникам в значному видаленні. Тепер ця проблема вирішена. Користувачі можуть не тільки швидко створювати максимально реалістичні моделі інфраструктури, але і показувати їх в потрібному масштабі і з високим ступенем деталізації».

Входять в бібліотеку текстури стилів призначаються тривимірним базовим нетекстурированным об'єктів будівель Infraworks. У відповідності з розміром типового будівлі елементи стилю - вікна, балкони, цокольні і горішні поверхи, під'їзди - розподіляються в автоматичному режимі по фасадах будівель в послідовності, характерною для будівель цієї серії.

Бібліотекою Infraworks зможуть скористатися всі передплатники Autodesk Infraworks, Autodesk Infrastructure Design Suite версії Premium і Ultimate, а також передплатники Autodesk Building Design Suite версії Ultimate. Бібліотека доступна для скачування на сторінці Infraworks у розділі «Бібліотеки».

За словами Андрія Жукова, надалі бібліотека типових фасадів буде поповнюватися новими стилями: «Життя не стоїть на місці, будівельні компанії розробляють нові типові серії житлових будинків, вносять зміни в існуючі серії. Ми будемо уважно стежити за тим, що відбувається на ринку, і оновлювати відповідним чином нашу бібліотеку». Також Андрій Жуков закликає брати участь у процесі оновлення бібліотеки Infraworks і самих користувачів: «Ми будемо раді, якщо користувачі будуть ділитися з нами даними про типових будівлях, які, з їх точки зору, могли б доповнити нашу бібліотеку».

Надалі Autodesk розглядає можливість розробки бібліотеки тривимірних для фасадів будинків типових серій.

* За оцінками користувачів, які брали участь у тестуванні бібліотеки

Про компанії Autodesk
Autodesk допомагає придумувати, проектувати і створювати світ майбутнього. Різні користувачі - від професійних дизайнерів, інженерів і архітекторів до цифрових художників, студентів і просто любителів - застосовують рішення Autodesk для підвищення творчого потенціалу та вирішення важливих професійних завдань.
Детальна інформація - на сайті www.autodesk.ru
Autodesk is a registered trademark of Autodesk, Inc., and/or its subsidiaries and/or affiliates in the USA and/or other countries. All other brand names, product names, trademarks or belong to their respective holders. Autodesk is not responsible for typographical or graphical errors that may appear in this document.
© 2014 Autodesk, Inc. All rights reserved.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт