Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новий реліз COMSOL Multiphysics® версії 5.1 COMSOL задає стандарт програм для моделювання.

Новий реліз COMSOL Multiphysics® версії 5.1 COMSOL задає стандарт програм для моделювання

COMSOL Multiphysics® 5.1 - це перша інтегрована програмна середовище, яке дозволяє створювати мультифизические моделі, а також прості і зручні програми для моделювання та обмінюватися ними

БЕРЛІНГТОН, штат МАССАЧУСЕТС (15 квітня 2015 р.) - COMSOL, провідний постачальник програмного забезпечення для мультифизического моделювання, оголосив про вихід COMSOL Multiphysics® версії 5.1. Це перша і єдина інтегрована програмна середовище, яке дозволяє працювати з мультифизическими моделями, а також створювати прості і зручні програми для моделювання та обмінюватися ними. Завдяки повній інтеграції експерти можуть створювати моделі з допомогою COMSOL Multiphysics, розробляти програми в Середовищі розробки додатків і обмінюватися ними з іншими користувачами через COMSOL Server™. Користувальницький інтерфейс COMSOL версії 5.1 покращений для більш ефективної роботи користувачів: тепер налаштування моделі і розробка програми виконуються в одному вікні. Серед великих оновлень - повна інтеграція середовища розробки додатків (Application Builder) і побудовника моделей (Model Builder), покращені інструменти для розмітки розробки додатків, а також можливість використання в додатках LiveLink™ for Excel®. Крім того COMSOL Server дозволяє запускати програми на декількох комп'ютерах.


Демонстраційне додаток «Гофрована конічна рупорна антена» дозволяє змінювати геометрію антени :

COMSOL 5-1 антена COMSOL 5-1 автокран COMSOL 5-1 биодатчикwww.comsol.ru/release/5.1

Огляд нових функцій і інструментів у COMSOL® версії 5.1

Середовище розробки додатків і COMSOL Server™. Покращена інтеграція Середовища розробки додатків і Побудовника моделей. Безліч поліпшень з точки зору продуктивності: покращена обробка файлів, відправка електронних листів з вкладеннями, пошук по рядку і ключовим словами, настроювані панелі інструментів таблиці і багато іншого. Тепер COMSOL Server при запуску додатків може розподіляти навантаження між декількома комп'ютерами. У бібліотеки додано 20 повністю задокументованих і готових до використання додатків на базі моделей COMSOL.

Геометрія та сітки. Визначення граней імпортованих сіток, спрощення поверхні при перетворенні сітки в геометрію, вибір області та межі для інструментів NASTRAN® Property ID Numbers.

Інструменти моделювання, дослідження та візуалізації. Новий вирішувач для декомпозиції області без матриці. Візуалізація рішення за межами сітки (зручно для далеких зон в електромагнітних і акустичних хвилях). Візуалізація періодичного рішення в комірці у вигляді динамічного масиву. Графіки геометричних точок або точок зчленування, їх траєкторія у часі.

Електротехніка. Розрахунок многовитковых котушок зі змінним поперечним перерізом. Шорсткість поверхні на кордонах провідників з втратами для моделювання електромагнітних хвиль. Обробка шестигранних періодичних структур. Спеціальні інструменти для обробки кільцевих резонаторів з заданою формою пучка. Нова база оптичних матеріалів. Нова бібліотека частин геометрії для модуля Геометрична оптика. Функція перфорірованія для змочування тонких плівок (зручно для MEMS). Демонстраційне додаток для розрахунку і візуалізації кольору світлодіода на основі фізики напівпровідників.

Механіка. модуль Механіка конструкцій доданий новий мультифизический інтерфейс для гігроскопічного розширення. Тепер при моделюванні мембран можна використовувати нелінійні матеріали, а при моделюванні ферм - нелінійні пружини і пластичність. Для додатків механіки додана бібліотека деталей, що включає в себе балки і болти. У модулі Теплопередача з'явилася нова модель Алгебраїчна Turbulence (Алгебраїчна турбулентність). Новий мультифизический інтерфейс для теплопередачі в пористих середовищах дозволяє виконувати локальне моделювання теплової нестійкості (зручно для мікрохвильового нагріву, екзотермічних реакцій, ядерної техніки, електронних систем і паливних елементів). Нові попередньо задані граничні умови для акустичного імпедансу. Геометрична акустика для градієнтних середовищ і гідродинамічних моделей з загасанням.

Гідродинаміка. Турбулентний двофазний потік по Эйлеру. При моделюванні течії рідини можна поєднувати потік через пористі середовища з турбулентним потоком, а пористі області тепер можуть бути скільки завгодно великими завдяки нескінченним елементів. Нові варіанти перепаду тиску для T-образних, Y-образних і n-канальних з'єднань при моделюванні потоків у трубопроводах. В модуль Міксер додана нова бібліотека частин геометрії.

Хімія. Поєднання концентрацій на макро - і мікрорівнях при взаємодії гранули з текучою середовищем. Автоматичний розрахунок в'язкості газової суміші для моделей рідин і запилених газів. Новітня масштабована тривимірна модель хімічного реактора з шаром каталізатора і двома рівнями гомогенізації.

Багатоцільові. Нові мультифизические інтерфейси для взаємодій «частинка - поле» і «рідина - частка», непружних ударів і вибірки за розподілів швидкостей для моделювання трасування частинок.

Про компанії COMSOL
Компанія COMSOL розробляє рішення для моделювання промислових виробів, призначені для підприємств, лабораторій і університетів, і реалізує їх через 22 відділення та мережу представників по всьому світу. Її флагманські продукти COMSOL Multiphysics® і COMSOL Server™ являють собою програмні середовища для моделювання будь-яких фізичних систем, а також для розробки і розповсюдження програм. Головна цінність рішення - можливість обліку пов'язаних парних або множинних фізичних явищ. Підпрограми, вбудовані в основну програму у вигляді модулів розширення, що дозволяють використовувати платформу моделювання в таких прикладних областях, як електрика, механіка, гідродинаміка і хімія. За допомогою широкого спектра інструментів імпорту-експорту рішення COMSOL Multiphysics® можна інтегрувати з усіма основними системами САПР і комп'ютерного моделювання.


COMSOL, COMSOL Server, COMSOL Multiphysics і LiveLink є зареєстрованими товарними знаками або товарними знаками корпорації COMSOL AB. Інші назви продуктів і назви брендів є торговими марками або зареєстрованими торговими марками відповідних власників.


ТОВ «КОМСОЛ», вул. Велика Садова, д. 10, 125047, Москва, Росія
Телефон: 7 495 782 8266
Веб-сайт: www.comsol.ru
Євген Кузнєцов, генеральний директор

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт