Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Семінар, присвячений практичним питанням лиття пластмас під тиском, зібрав фахівців промислових підприємств з різних регіонів Росії.

Семінар, присвячений практичним питанням лиття пластмас під тиском, зібрав фахівців промислових підприємств з різних регіонів Росії

Москва, Квітень 2015 р. — 7 квітня 2015 року в готелі " Холідей Інн Сокільники відбувся семінар, присвячений практичним питанням лиття пластмас під тиском і застосування продуктів Moldex3D для вирішення проблем, що виникають при проектуванні полімерних виробів і ливарних форм.

У заході взяли участь провідні вітчизняні фахівці з лиття пластмас, представник компанії CoreTech System (Тайвань) — розробника продуктів Moldex3D, представники промислових підприємств з різних регіонів Росії.

Організаторами семінару виступили компанії CSoft і CoreTech System.

Доповідь Георгія Карнаухова і Юрія Олексієнка (ТОВ «Санфлекс») присвячений вибору стирольних ТЭПов (SBS і SEBS) і термопластичних вулканизатов (TPV) для ливарних виробів. На прикладі продукції компанії Elastron Kimya, що випускається під торговою маркою Elastron, розглянуті переваги, недоліки, характерні властивості та типові області застосування цих матеріалів. Термопластичні вулканизаты відрізняє висока стійкість до циклічних та знакозмінних навантажень, температурному старіння, а також широкий діапазон робочих температур (від . Матеріали SEBS мають високу атмосферостійкість, стійкість до ультрафіолетового випромінювання і озону, більш високу стійкість до температурного старіння порівняно з SBS. Термоеластопласт на основі SBS характеризуються високою плинністю і низькою ціною. Є прозорі марки SEBS і SBS. У доповіді наведено численні приклади використання матеріалів Elastron в автомобілебудуванні, електротехніки, електроніки, будівництві, побутовій техніці, медицині та інших областях.

У доповіді Ігоря Барвінського (ЗАТ «СиСофт») «Особливості лиття під тиском виробів з термопластичних еластомерів» зазначено, що майже всі ливарні термоеластопласт являють собою композиції з декількох компонентів, для яких характерна складна поведінка в умовах лиття під тиском і великий розкид технологічних властивостей для марок, що мають невеликі відмінності по твердості. На прикладі реологічні і усадочного поведінки, процесів деструкції і нестабільності фазової структури в процесі переробки, відзначено необхідність урахування не тільки типу застосовуваного матеріалу за хімічним складом, але і особливостей конкретної марки термопластичного еластомеру.

Володимир Дувидзон (ТОВ «Інженерна фірма АБ Універсал») у доповіді «Вибір термостата для ефективного охолодження форм при лиття під тиском термопластів» зупинився на методології розрахунку основних характеристик термостата: потужності нагріву і охолодження, продуктивності насоса.

У доповіді «Принципи оцінки технологічності ливарних виробів з термопластів» Ігор Барвінський зазначив, що тема технологічності є однією з проблемних в лиття під тиском, незважаючи на те, що вона розглядається в багатьох книгах і статтях. З одного боку, багато традиційні підходи до теперішнього часу, очевидно, застаріли. З іншого — ця тема пов'язані з іншими проблемними темами, такими як механізми формування дефектів і розмірна точність ливарних виробів. При перевірці виробу на технологічність необхідно враховувати особливості використовуваного полімерного матеріалу. За особливостями механічного і усадочного поведінка при литті під тиском, а також якості спаїв ненаполненные ливарні термопласти можуть бути розділені на кілька типів: аморфні однофазні, аморфні двофазні, з малої ступенем кристалічності, швидко кристалізуються, повільно кристалізуються, сумісні суміші полімерів, несумісні суміші полімерів, ТЭПы і еластичні термопласти. Великий вплив на технологічне поведінка має тип наповнювача (волокнистий або дисперсний) і його зміст. Розглянуто типова послідовність оцінки технологічності, що включає визначення ключових конструктивних особливостей виробу, оцінку впливу конструктивних елементів виробу і місця впуску на якість, а також оптимізацію конструкції з метою зниження витрат.

Великий інтерес учасників семінару викликала доповідь Вільяма Ву (William Wu), що представляє компанію CoreTech System, про моделювання лиття пластмас під тиском з допомогою продуктів Moldex3D. Надійність інженерних розрахунків (CAE) лиття пластмас у великій мірі залежить не тільки від застосовуваних фізичних моделей процесу лиття, чисельних методів, характеристик матеріалу, точності геометричної моделі, але і від інженерної підготовки і досвіду користувача. Специфіку таких розрахунків добре відображає принцип «сміття на вході — сміття на виході» (garbage in, garbage out). Відзначено широкі можливості Moldex3D для моделювання всіх стадій процесу лиття під тиском, також спеціальних технологій лиття. До переваг Moldex3D відноситься точне відтворення геометричних особливостей литниковой системи і оформляє порожнини, легкість підготовки розрахункових сіток, використання методу скінченних об'ємів, облік найважливіших факторів, що впливають на процес лиття (включаючи вязкоупругость полімерного матеріалу), зручність інтерфейсу, динамічний розвиток продуктів. Наведено приклади використання продуктів Moldex3D для прогнозування й усунення ливарних дефектів виробів.

У доповіді Володимира Дувидзона про переваги та особливості технології «Monosendwich» розглянуто широкі функціональні можливості і економічна ефективність цієї технології в порівнянні з іншими рішеннями для двокомпонентного лиття термопластичних матеріалів. Застосування додаткового вузла пластикации для стандартної машини дозволяє отримати двокомпонентні або двоколірні вироби високої якості при значній економії коштів. До цікавих рішень на основі технології «Monosendwich» відноситься двокомпонентне лиття твердого і м'якого матеріалів (soft touch), двокольорове лиття з чіткою або розмитою кордоном квітів, сендвіч-лиття з використанням первинного матеріалу для оболонки і вторинного — для серцевини, а також «збірка у формі, що забезпечує виробництво цілих вузлів за рахунок використання матеріалів з малою адгезією і істотно різною усадкою.

Проблема розтріскування ливарних виробів з термопластів з металевою арматурою обговорюється у доповіді Ігоря Барвінського. Розглянуто механізм формування напруженого-деформованого стану литого виробу в закритій формі, процеси усадки, викривлення і релаксації напружень, що відбуваються після вилучення виливки з форми. Відзначено, що ключовим питанням у вирішенні проблеми розтріскування армованих виробів є правильний вибір полімерного матеріалу. До найважливіших чинників, що впливає на розтріскування, відноситься конструкція виробу.

У доповіді Ігоря Барвінського про проблему зовнішнього вигляду спаїв для ливарних виробів з матеріалів кольору «металік» і «перламутр» обговорюються сучасні уявлення про механізм формування «темних спаїв», який обумовлений двома явищами: орієнтацією частинок пігменту, мають форму пластинок, в області спаю і сильною залежністю відбиття світла від орієнтації частинок в поверхневому шарі матеріалу. Розглянуто методи зниження та усунення дефекту, пов'язані зі зміною технологічного процесу лиття і модифікації пігменту.

На завершення семінару доповідачі відповіли на запитання учасників семінару та провели консультації з проблем лиття пластмас.

ПРО ЦК CSoft
Група компаній CSoft здійснює консалтинг та впровадження комплексних рішень в області систем автоматизованого проектування, технологічної підготовки виробництва, документообігу та геоінформаційних систем. У нашому активі десятки успішних комплексних проектів, власні методики обстеження організацій і впровадження проектно-конструкторських і технологічних рішень, досвід створення стандартів в області САПР і документообігу, спеціалізовані рішення для вузькопрофільних замовників. У складі CSoft 23 регіональні відділення та навчальний центр.
Про компанії CoreTech System
Заснована в 1995 р. на Тайвані, компанія CoreTech System є одним зі світових лідерів у галузі програмних продуктів для комп'ютерного аналізу лиття під тиском та інших процесів перероблення полімерних матеріалів (термопластів, реактопластів і гум).
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт