Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Каспійський Трубопровідний Консорціум освоює FlowVision.

Каспійський Трубопровідний Консорціум освоює FlowVision

В рамках укладеного договору між Каспійським Трубопровідним Консорціумом і компанією ТЕСИС передана ліцензія на програмний комплекс обчислювальної аеро - і гідродинаміки FlowVision для моделювання процесів трубопровідного транспортування вуглеводнів.

Процес транспортування супроводжується складною взаємодією повністю стисливої газового середовища і нестисливої рідкого середовища, що призводить до утворення хвильових гідродинамічних процесів. Протягом багатьох років розробники FlowVision методично розвивають функціонал для моделювання многофазовых і багатокомпонентних течій, який дозволяє вирішувати складні завдання з урахуванням межі розділу середовищ і робити процес моделювання доступним для конструкторів.

Одним з прикладів завдань транспортування вуглеводнів є багатофазних моделювання транспортування нафтопродуктів трубопроводом з частковим замиканням труби, методичну проробку якого виконали інженери компанії ТЕСИС.

У програмному комплексі FlowVision також представлений функціонал для моделювання дисперсної фази, що описує рух газових бульбашок, твердих частинок і рідких крапель в несучої суцільний фазі. У випадку рідких і твердих типів частинок дисперсної фази можливо моделювання випаровування з поверхні частинки в несучу фазу з урахуванням хімічних реакцій. Це дозволяє моделювати більш складні види фазового взаємодії багатокомпонентних речовин.

Про компанії ТЕСИС
Компанія ТЕСИС є одним з провідних російських розробників і постачальників інженерних рішень для промислових підприємств, дослідницьких організацій і Вузів. Компанія ТЕСИС пропонує програмні комплекси і вимірювальне обладнання для сучасного оснащення та автоматизації конструкторських, розрахункових і технологічних підрозділів у всіх галузях промисловості. Поряд з кращими рішеннями провідних фірм світу, ТЕСИС пропонує власні програмні продукти, що відрізняються інноваційним підходом і високим рівнем виконання.

www.tesis.com.ru тесис.рф) — основний сайт компанії.
www.flowvision.ru — спеціалізований сайт про програмному комплексі FlowVision.

Про компанії Каспійський трубопровідний консорціум
Каспійський Трубопровідний Консорціум (КТК) — найбільший міжнародний нафтотранспортний проект з участю Росії, Казахстану, а також провідних світових видобувних компаній, створений для будівництва та експлуатації магістрального трубопроводу довжиною понад 1,5 тис. км. У систему КТК надходить нафта в основному з великих родовищ Західного Казахстану, а також сировина російських виробників. Трубопровід КТК офіційно введений в промислову експлуатацію в 2003р. до середини 2004р. КТК вийшов на показник повної пропускної здатності першого етапу розвитку – 28,2 мільйона тонн. Після декількох років успішної експлуатації в 2010р. прийнято рішення про інвестування за проектом розширення пропускної спроможності магістрального трубопроводу КТК до 67 млн. тонн нафти в рік, У квітні 2014. відбулася урочиста церемонія пуску в експлуатацію модернізованих нафтоперекачувальних станцій консорціуму в рамках 1-ї фази Проекту розширення на території Росії. Сьогодні Каспійський трубопровідний консорціум є найважливішим маршрутом транспортування нафти в Каспійсько-Чорноморському регіоні.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт