Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Ядерні технології АСКОН для ядерного центру Росатому: РФЯЦ-ВНІІЕФ ліцензував геометричне ядро C3D.

Ядерні технології АСКОН для ядерного центру Росатому: РФЯЦ-ВНІІЕФ ліцензував геометричне ядро C3D

ФГУП «Російський федеральний ядерний центр — Всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики» Держкорпорації «Росатом» ліцензував геометричне ядро C3D у компанії C3D Labs, дочірнього підприємства АСКОН і резидента ІТ-кластеру Сколково.

В результаті ретельного тестування фахівці РФЯЦ-ВНІІЕФ зупинили свій вибір на російському геометричному ядрі C3D. Воно буде застосовуватися у власних програмних продуктах, які розробляються в Сарові для вирішення завдань розрахункового моделювання фізичних процесів.

Валерій Будніков, начальник відділення РФЯЦ-ВНІІЕФ: «Використання геометричного ядра C3D дозволить реалізувати якісну інтеграцію двох вітчизняних продуктів — САПР КОМПАС-3D від АСКОН і пакету програм ЛОГОС, створеного в РФЯЦ-ВНІІЕФ для імітаційного моделювання суперкомп'ютерного. Геометричне ядро буде застосовуватися як в процесі побудови розрахункових сіток для 3D моделей, так і для виконання операцій по спрощенню, коригування і доопрацювання розрахункової геометрії».

Микола Голованов, керівник розробки C3D: «В Сарові вирішуються цікаві завдання, і весь наш колектив натхнений початком співпраці з Держкорпорацією «Росатом». З самої першої зустрічі ми були вражені високим рівнем компетенції розробників РФЯЦ-ВНІІЕФ в галузі геометричного моделювання і швидко знайшли спільну мову. В процесі тестування наші фахівці працювали в щільному контакті, і ще до прийняття рішення про ліцензування C3D ми розширили набір підтримуваних операційних систем і середовищ розробки під запити РФЯЦ-ВНІІЕФ. Ми сподіваємося, що спільна робота принесе успіх обом командам».

C3D ВНІІЕФ

C3D ВНІІЕФ 3

ФГУП РФЯЦ-ВНІІЕФ — підприємство Державної корпорації з атомної енергії «Росатом», найбільший в країні науково-дослідний центр, який вирішує складні завдання оборонного, наукового та народногосподарського значення. До його складу входять декілька інститутів: теоретичної і математичної фізики, експериментальної газодинаміки та фізики вибуху, ядерної та радіаційної фізики та ін. Високий науково-технічний потенціал дозволяє РФЯЦ-ВНІІЕФ розширювати сферу досліджень і розробок і швидко освоювати нові області високих технологій, отримувати наукові результати світового рівня, проводити унікальні фундаментальні та прикладні дослідження.
Про геометричному ядрі C3D
C3D — ключовий компонент для створення систем проектування (CAD), розрахункових систем (CAE), систем підготовки керуючих програм для верстатів з ЧПУ (CAM) та іншого інженерного ПО. З моменту старту розробки 1995 року і до 2012 року АСКОН використовував ядро виключно для власних потреб, як компонент САПР КОМПАС-3D. Два роки тому ядро C3D стало доступно для ліцензування сторонніми розробниками. В даний час користувачами C3D є вже 16 російських і зарубіжних компаній і університетів. Розвитком ядра і його просуванням на ринку займається дочірня компанія АСКОН C3D Labs, резидент ІТ-кластеру Сколково.
http://c3dlabs.com/ru/
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт