Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

3DPartFinder

Наші партнери SWR Росія представляють 3DPartFinder

 

3DPartFinder - спеціалізований модуль Програмного комплексу SOLIDWORKS,  призначений для проведення пошуку деталей за принципом подібності геометричної форми. Пошук може здійснюватися як в базі даних файлового сервера, так і в середовищі SolidWorks Enterprise PDM. Принцип роботи системи базується на унікальному алгоритмі цифрової індексації геометричного представлення деталі. Даний механізм вдосконалюється з 1998 в тісній взаємодії з провідними виробниками аерокосмічній галузі. 3DPartFinder Server виконує аналіз геометричної форми деталі і являє результат у вигляді запису малого розміру. Цієї інформації достатньо для повної геометричної ідентифікації моделі і пошуку аналогів або прототипів. Індексація моделей в сховище і створення бази даних пошуку відбувається відразу після установки програми. Пошук аналога моделі безпосередньо з сесії роботи в SolidWorks здійснюється за цими даними і відбувається дуже швидко. За цим індексом, за допомогою спеціального алгоритму знаходяться моделі , подібні шуканої . Вони групуються за ознаками схожості та ступеня схожості. І відповідні їм моделі відображаються в активній сесії SolidWorks у вигляді збірки з рознесених компонентів, зручною для візуального порівняння. 3DPartFinder здатний працювати з величезними базами даних (до декількох мільйонів компонентів) і здійснює пошук за лічені секунди.

Основним способом використання програми є пошук в базі даних готової деталі на підставі її попереднього опрацювання (ескізу). Причому, абсолютно не важливий спосіб побудови даної геометрії, і її залежність від контексту збірки.

 

 

Існує кілька варіантів продуктів лінійки 3DPartFinder для SOLIDWORKS: Рішення для малого бізнесу - 3DPartFinder SMALL BUSINESS. Корпоративне рішення - 3DPartFinder ENTERPRISE. Рішення для аналізу напрацювань без використання CAD - 3DPartFinder Analysis.

Рішення для малого бізнесу 3DPartFinder SMALL BUSINESS найбільш підходить для компаній, що мають у своєму розпорядженні декілька робочих місць SolidWorks і обмежений обсяг напрацювань і не використовують PDM або PLM системи. Система просто розгортається на робочій станції (потрібно попереднє встановлення SolidWorks) і не вимагає спеціальних IT знань і налаштувань. У постачання входить ліцензія бази даних MSSQL Server Compact (CE). Обсяг бази даних обмежений 3000 компонентами у форматі *. SLDPRT. Передбачений автоматичний пошук і ручний відсів дублікатів.

Корпоративне рішення - 3DPartFinder ENTERPRISE призначено для мережевого використання з використанням PDM або просто зберіганням даних на сервері де особливо важливе використання корпоративної бази даних. В рамках даного виду ліцензії доступний наступний функціонал:

Пошук аналогічних деталей безпосередньо з збірки або підзборки SolidWorks; 

Угрупування результатів пошуку за елементами геометричної подоби і ступеня подібності в спеціально структурованої збірці;

Можливість одночасного пошуку в кількох PDM сховищах і на локальних файлових серверах; 

Можливий пошук в умовах застосування декількох CAD систем; 

Пошук і колірне виділення дублікатів деталей і геометрії дзеркального відображення; 

Додатковий функціонал для управління геометричній підписом і настройками. 

Можливість отримання звітів за результатами процесу індексації та пошуку. 

Управління точністю пошуку (збільшення швидкості пошуку) безпосередньо з меню. Новий додаток 3DPartFinder Analysis призначено для користувачів, що не мають доступу до функціонала SolidWorks. На основі індексації воно може бути використано при проведенні процесу уніфікації та для знаходження наявних дублікатів деталей і компонентів підміни (аналоги від інших виробників). Цей додаток може бути використано для систематизації даних та отримання різного виду звітів станом індексованої бази даних у форматах HTML і CSV.

 

 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт