Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Поступаємо на ГМ!

Поступаємо на ГМ!

Інтерв'ю завідувача кафедри гірничих машин та інжинірингу професора Заболотного К.С.

У функціях інженерів-машинобудівників - проектування і виробництво різноманітних машин, механізмів і пристроїв, що створюються на основі знань принципів механіки, матеріалознавства, перетворення енергії.

Конструювання машин - це одна з найбільш старих і обширних інженерних областей. Всі рукотворні об'єкти, які можна розглядати озброєним і неозброєним оком - спочатку були створені в поданні інженерами-конструкторами. Безумовно, саме ця професія є самій творчій з усіх інженерних спеціальностей, тому саме її влучно називають роботою для генія .

Студенти отримують не тільки фундаментальну фізико-математичну, загальноінженерну і спеціальну підготовку, одночасно вони глибоко вивчають спеціальні комп'ютерні програми, які дозволяють забути про кресленнях від руки і побачити кожний винахід в об'ємному 3D-зображенні, оцінивши його переваги і недоліки.

У процесі навчання, крім технічних дисциплін, студентів, що опановують інженерією машинобудування, вчать розвивати навички аналізу і пошуку оптимальних рішень, які застосовні не тільки у виробничій сфері, але і в управлінні і навіть у венчурному бізнесі.

На 3 - 4-му році навчання більшість студентів беруть участь в проектах, набуваючи досвід вирішення технічних завдань, що є суттю інженерної професії. Це відбувається в рамках створеного на базі університету комплексу «Машинобудування», до складу якого входять: науково-виробнича група «Дніпротехсервіс», Дніпропетровський агрегатний завод, виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод». Приклади проектів, виконаних студентами, наведені на сайті www.solidworks.dp.ua

Базова вища освіта в рамках напряму підготовки 6.050503 Машинобудування. Освітньо-кваліфікаційний рівень - бакалавр. Кваліфікація - фахівець з машинобудування


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт