Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Світла пам'ять

Світла пам'ять

Колектив кафедри гірничих машин та інжинірингу з глибоким сумом повідомляє, що 6 листопада на 79-му році життя помер наш найстарший співробітник доцент, кандидат технічних наук Альберт Петрович Зіборов, і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

Альберт Петрович Зіборов

Народився 26 квітня 1938 року в родині відомого діяча радянського важкого машинобудування. З 1955 по 1960 рр. Альберт Петровіч- студент Дніпропетровського гірничого інституту ім. Артема. Він був відмінним студентом, старостою групи ГМ-55-1. Душевна теплота, життєрадісність, широта душі зробили його на все життя об'єднуючим центром для його «однокашників». Ще студентом Альберт Петрович пов'язав свою майбутню діяльність інженера з важким машинобудуванням, проходив практику, а потім працював на флагмані машинобудування Новокраматорському машинобудівному заводі. З перших днів роботи Альберт Петрович брався за вирішення складних інженерних завдань, як конструктор пройшов весь цикл створення гірничої машини, один з розробників вітчизняного роторного екскаватора.

Потім Альберт Петрович головний інженер ДФ ВНИПИ Рудмаш, директор ВНИПИ «Океанмаш». Тут Зіборов А.П. керував створенням автоматизованого технологічного комплексу для видобутку корисних копалин з глибин океану. Під його керівництвом працювали сотні наукових і проектних організацій.Научна діяльність Альберта Петровича знайшла відображення в десятках монографій, статей, патентів.

Альберт Петрович займався також активно викладацькою діяльністю, працював доцентом кафедри. Він залишив незгладимий слід в серцях наших студентів, що пройшли через розум і серце цього викладача, Людини з великої літери.

З відходом Альберта Петровича нас спіткала непоправна втрата, але пам'ять про нього, про гідну людину назавжди залишиться в наших серцях.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт