Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

фото дня Всі орбітальні супутники Землі на одному зображенні.

Супутники планети Земля

Людство розвиває свої технології все швидше, і люди засмічують не тільки планету, на якій живуть, але і навколишнє простір навколо неї. Мова, зрозуміло, йде про супутниках, яких було запущено на орбіту землі просто неймовірна кількість.

Валу Афшар, начальник маркетингового відділу телекомунікаційної компанії Extreme Networks, опублікував у своєму твіттері шокуюче зображення. На цьому зображенні показана сумна картина того, у що люди перетворили орбіту планети Земля.

Якщо ви вважаєте, що навколо нашої планети обертаються всього пара-трійка сотень супутників - ви глибоко помиляєтеся. Лише станом на 2008 рік на орбіті Землі знаходилося близько 13 000 різних супутників. І це число з кожним роком тільки збільшується, навіть з урахуванням того, що деякі супутники виходять з ладу чи навіть згорають у верхніх шарах атмосфери, з часом сходячи з орбіти.

Супутники планети Земля

Звичайно, наша з вами життя було б неможливе, якби не ці космічні помічники. Не було б ні GPS-навігації, ні супутникового телебачення, ні стільникового зв'язку, ні багатьох інших технологій, до яких ми так звикли. Але дивлячись на це зображення, волею-неволею замислюєшся: а що ми будемо робити тоді, коли навіть на нашій орбіті не залишиться вільного місця?

В якості бонусу ви можете подивитися це відео, яке моделює загальну орбітальну картину на основі даних Google Earth. Відео досить стара, але від цього не менш вражаюче.

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> Real-time Satellites in Google Earth

See it yourself at: http://gearthblog.com/satellites.html This collection by Analytic Graphics Inc. shows real-time positions of 13,000 satellites around the Earth in Google Earth.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт