Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Де виробляють самі дорогі смартфони у світі? Екскурсія на завод Vertu.

Vertu

Компанія Vertu була створена в 1998 році як підрозділу Nokia для виробництва найдорожчих і якісних мобільних телефонів у світі . Дизайнери Nokia намагалися відповісти на питання, який телефон вийде при використанні кращих матеріалів і самого дорогого виробничого процесу, а створили компанію, гаджети якій і донині є показниками багатства і високого становища в суспільстві.

У минулому році Vertu отримала «вільну» від Nokia і стала повністю незалежною, а потім почала виробництво мобільних телефонів з операційною системою Чоловічий на борту. Чи варто говорити, що зараз Vertu є самими дорогими мобільними телефонами на Android. Всі пристрої збираються практично повністю вручну на заводі, розташованому в передмісті Лондона. В одному будинку помістилися і дизайнери, і інженери, і рядові співробітники компанії.

Нещодавно журналістам видання The Verge вдалося побувати на цьому заводі, і сьогодні ми раді представити вам фотозвіт їх походу.

Знаменитий логотип у вигляді латинської літери «V», що прикрашає парадні двері будинку, був створений ще до того, як компанія отримала своє ім'я. На думку головного дизайнера Vertu, логотип втілює стиль і красу, які надихали його в процесі створення нових продуктів. Щоб уникнути подібності з лого автомобільної компанії Mazda, літера «V» згодом стала трохи ширше, а для розшифрування було використано слово Vertu, що в перекладі з латинського означає «досконалий».

На вході

На фабриці є два крила. У правому розташовані кабінети адміністрації та приміщення дизайнерів, а в лівому . Тому іноді ви в буквальному сенсі можете побачити одного з збирачів прямо біля стійки адміністрації.

Затишний хол

Кожен працівник відділу виробництва носить спеціальний халат, виготовлений з унікальних матеріалів.

Приміщення з сапфіровими стеклами

Нагорі розташувалися менеджери і керівництво Vertu, тоді як нижні поверхи повністю окуповані відділами збірки, тестування і упаковки мобільних телефонів. Приміщення з дорогими матеріалами надійно охороняються з допомогою дверей товщиною 10 дюймів, виготовлених з 15 високоміцних матеріалів.

Працюють пліч-о-пліч

Можливо, Генрі Форд розкритикував б топ-менеджерів компанії, але на Vertu взагалі немає конвеєрів. За виробництво кожного телефону відповідальний тільки один працівник, що виконує складання мобільного пристрою від початку до кінця. По завершенню виробництва на телефоні виконують гравіювання c підписом працівника.

Скажімо ні конвеєрів

Vertu не довіряє виконання основних завдань машин, вважаючи, що людина може впоратися з ними в рази краще.

Ручна робота

Кожна деталь проходить суворий контроль якості. Якщо збирачів не влаштовує хоча б щось, її виробляють заново.

Контроль якості

Збирачі пам'ятають чи не кожне своє пристрій.

Це любов

Співробітники Vertu працюють на самому досконалому обладнанні у світі.

Далеко не Foxconn

В нових пристроях компанія використовує процесори Qualcomm виробництва.

Начинка

найменша деталь Vertu може загубитися на вашій долоні.

Крихітний болтик

Зібраний телефон відразу ж вирушає на тести, щоб співробітники могли переконатися в його коректній роботі.

Зібраний телефон

Навчання майстерності складальника займає від трьох місяців до одного року. Але навіть якщо ви вдосконалите його до досконалості, то все одно ніколи не зможете повторити процес наосліп. Він неймовірно складний.

Складальник

Зроблено в Англії

Упаковка телефону в коробку . Адже це перше, що побачить покупець.

Пакуємо

Роздрібна ціна такої коробочки з телефонами та чохлами з крокодилової шкіри перевищує 25 тисяч євро.

Коробка на мільйон

Vertu працює і з індивідуальними замовленнями.

Vertu в шкірі

Зліва направо: Vertu 2008 Signature (самий дорогий і ексклюзивний телефон), Vertu Ti на Android, представлений у цьому році, і Vertu Constellation. Ціни починаються від дев'яти тисяч євро, 7900 євро і 4900 євро відповідно.

Vertu


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт