Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

географія | Різниця між Голландією та Нідерландами.

Нідерланди

Голландія! Країна тюльпанів, вітряків та шоколадних сніданків. Працьовитий народ століттями протистоїть прагненню моря затопити землю. Країна, в якій навіть велосипедні доріжки підігрівають в холодну пору року. Все правильно, але. Її справжнє ім'я: Нидерланды.

Нідерланди

Країна неодноразово змінювала ім'я і це одна з причин, по якій її називають Голландією. Насправді ж до складу Нідерландів входять дванадцять провінцій: Гелдерланд, Гронінген, Дренте, Зеландія, Лімбург, Оверэйссел, Північний Брабант, Північна Голландія, Утрехт, Флеволанд, Фрісландія, Південна Голландія.

Таким чином, всього дві провінції у складі Нідерландів носять ім'я, яким за помилковою звичкою називають всю країну. Треба сказати, що дві Голландії . У Північній Голландії знаходиться легендарний Амстердам, а столиця Південної Голландії .

Нідерланди

Голланцами є тільки жителі двох Голландий. При цьому всі піддані країни, включаючи голландців, нідерландці і говорять переважно на нідерландською мовою. З мовою пов'язане ще одне непорозуміння. У російській мові його часто називають голландською, англійською ж Dutch. Так само англомовні іменують і самих нідерландців.

Звичка іменувати Нідерланди Голландією настільки вкорінена в світі, що урядовий веб-сайт країни для мандрівників розмістили за адресою Holland.com. Так зрозуміліше більшості жителів планети. Але зрозуміліше не означає правильніше.

Нідерланди

Крім європейських провінцій, до складу Королівства Нідерландів входять ще три країни. Щоб відвідати їх, доведеться покинути Північне море і плисти на південь до Карибським островам Аруба, Кюрасао, а також Сінт-Мартен. Ці країни володіють статусом самоврядних державних утворень. У них свої уряди і власні гроші.

Нідерланди

Арубо і Кюрасао є островами, а Сінт-Мартен займає лише частину однойменного острова, друга частина якого належить Франції і називається теж на честь Святого Мартіна. Якщо в Європі між Королівством Нідерландів і Французькою Республікою лежить Бельгія, то на Сінт-Мартенс у цих країн є спільний кордон.

В 17 столітті нідерландці, завжди прагнули розширити свою торгівлю, старалися, при можливості, оволодіти кожним цінним морським портом. Східне узбережжя Америки було Новими Нідерландами, а столицею був Новий Амстердам (нині Нью-Йорк).

Нідерланди

В одне Королівство входять відразу чотири країни. Але цим дивовижна інформація про Нідерландах не вичерпується. До складу самих Нідерландів входять ще три карибських острова: Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба. Ці острови (в сукупності з самоврядними державними утвореннями в цьому регіоні) називають Карибськими Нідерландами. Їх відмінність у тому, що вони не володіють статусом державних утворень у складі Королівства. Жителі цих островів беруть участь у виборах нідерландського уряду, як і європейські громадяни цієї країни. Але є та особливість: в європейській частині Нідерландів грошовою одиницею є євро, а на островах .

Нідерланди

Отже, до складу Королівства Нідерландів входять: 6 Карибських островів (один з яких . У самих Нідерландів два визначення: Королівство Нідерландів в цілому і Нідерланди, як одна з чотирьох, що входять в Королівство країн.

Шанувальникам високих технологій Нідерланди відомі корпорацією Philips, здатної винайти заново навіть лампочку.

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> Holland vs the Netherlands

Help support videos like this: http://www.cgpgrey.com/subbable CGPGrey T-Shirts: http://goo.gl/1Wlnd Go eat some hagelslag: http://goo.gl/Cfsd6 Trust me. Website: http://goo.gl/qy3x2 This is a 0.0.1 error update. I simply could not live with the reversed flags in the previous version. Twitter: http://twitter.com/#!/cgpgrey Google+: http://plus.google.com/115415241633901418932/posts Tumblr: http://cgpgrey.tumblr.com/

По мотивам G. G. P. Grey


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт