Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Загублені роботи Енді Уорхола були виявлені на старих дискетах.

Загублені роботи Енді Уорхола були знайдені на старих дискетах

Співробітникам Музею Енді Ворхола вдалося роздобути рідкісний набір робіт художника, які понад двадцять років зберігалися на флоппі-дискетах. Уорхол намалював ці роботи за допомогою персонального комп'ютера Commodore Amiga 1000.

Зображення виявив художник Кору Аркангел після того, як випадково натрапив на стару відеозапис на YouTube, в якій король поп-арту з допомогою комп'ютера Amiga 1000 здійснює цифрову обробку фотографії солістки групи Blondie Деббі Харрі на очах у численних глядачів.

Commodore Amiga 1000

Після побаченого, Кору зацікавився: де ж вихідні файли робіт художника? Він почав пошуки поодинці, а пізніше до нього приєднались його знайомі художники і навіть співробітники Університету Карнегі, які теж загорілися ідеєю знайти цінні файли.

Кемпбелл Суп

У ході розслідування вони вийшли на Музей Енді Ворхола, в архівах якого і було виявлено більше 40 дискет з загубленими картинами. Радості співробітників музею просто не було меж! Адже це скарб лежав прямо у них під носом, але ніхто не здогадався перевірити, що ж записано на цих запорошених дискетах.

Автопортрет

найближчим часом цифрові роботи Енді Уорхола будуть представлені суспільству в рамках виставки «Trapped: Andy Warhol ' s Amiga Experiments», яка відбудеться 10 травня. А 12 травня в Мережі повинен з'явитися документальний фільм про розслідування, яке організував Кору Аркангел, щоб знайти загублені роботи художника.

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> Andy Warhol paints Debbie Harry on an Amiga

Two of my favorite people! Andy Warhol paints Debbie Harry on an Amiga at the Commodore Amiga product launch press conference in 1985.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт