Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Конкурс МАН. Електронні ваги

На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університеті відбулося засідання другого етапу Всеукраїнського (обласного) конкурсу -захисту науково- дослідницьких робіт учнів - членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України по відділенню «Технічні науки».

Роботу на тему «Електронні ваги» виконав: Жовтуха Владислав Віталійович, учень 9 класу фізико-математичного відділення природничо-математичного факультету Криворізького Жовтневого ліцею. Науковий керівник: Глубенок Світлана Валентинівна, вчитель фізики та астрономії Криворізького Жовтневого ліцею.


При написанні роботи ми впевнилися, що деякі зовсім різні, не зв'язані один з одним процеси поєднує одна ознака. В даному випадку – це залежність опору активованого вугілля від навантаження на ньому.

Метою експерименту було перевірити гіпотезу про те, що пігулку активованого вугілля можна використати в якості датчика в електронних терезах. Гіпотеза знайшла підтвердження в авторських вимірюваннях і розрахунках.

В процесі роботи були вирішені всі поставлені задачі:

  • розглянуто електричні властивості активованого вугілля;
  • досліджено вольт-амперну характеристику пігулки активованого вугілля;
  • з’ясовано залежність опору пігулки від зовнішнього навантаження;
  • створено діючі електронні терези з використанням пігулки активованого вугілля.
  • У процесі виконання роботи було досліджено необхідні властивості, здійснено вибір функціональних вузлів розроблених схем, монтаж окремих вузлів приладу, перевірка їх працездатності, практичні вимірювання.

    Робота може бути використана в класах з поглибленим та профільним вивченням фізики, на заняттях факультативів та гуртків, при підготовці до олімпіад з фізики.





    Сервіси

    Розклад

    Соціальні мережі

    Facebook
    YouTube

    Інформаційне партнерство

    Прес-центр
    Закон про вищу освіту
    © 2006-2024 Інформація про сайт