Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Конкурс МАН. Тренажер для підготовки операторів інопланетних робототехнічних комплексів

На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університеті відбулося засідання другого етапу Всеукраїнського (обласного) конкурсу -захисту науково- дослідницьких робіт учнів - членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України по відділенню «Технічні науки».

Роботу на тему «Тренажер для підготовки операторів інопланетних робототехнічних комплексів» виконав учень 11 класу загальноосвітньої школи № 98 м. Дніпропетровськ Лоян Максим Анатолійович. Науковий керівник: керівник гуртка КПНЗ «ГорСЮТ» ДМР, керівник гуртка-методист Шибка Григорій Іванович.


Важливим фактором у розвитку людства є максимальне поєднання досягнень науки і техніки. Широке застосування промислових роботів ставиться на перше місце серед актуальних проблем впровадження досягнень сучасної науки в життя. Вирішення цієї задачі йде повним ходом. Тисячі підприємств всього світу оснащуються промисловими роботами. Застосування роботів відкриває перспективи використання їх в принципово нових технологічних процесах в яких неможливо безпосередню участь людини. Наприклад: в умови високої або низької температури, високого тиску або вакууму, в умови високої радіації.

Тому розробка автономних мобільних роботів і алгоритмів їх поведінки є актуальною.

В роботі в якості мобільного робота був застосований гусенічний робот а також розроблена автором в лабораторії радіоелектроніки і мікропроцесорної техніки МіськСЮТ нова система керування. Можна зробити висновок, що саме така конструкція робота найбільш придатна для виконування поставлених автором задач.

В результаті створений не теоретичний приклад алгоритму для рішення віртуальної проблеми, а реальний пристрій, який працює за певним алгоритмом і може бути в подальшому вдосконалений та застосований як база для розвитку обраної теми – створення мобільних роботів.





Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт