Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Конкурс МАН. Мікронавушник магнітної індукції

На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університеті відбулося засідання другого етапу Всеукраїнського (обласного) конкурсу -захисту науково- дослідницьких робіт учнів - членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України по відділенню «Технічні науки».

Роботу на тему «Мікронавушник магнітної індукції» виконав учень 11 класу Дніпропетровської школи № 67 еколого- економічного профілю Коссов Леонід Давидович. Науковий керівник: викладач фізики і астрономії Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. О. Гончара, заслужений вчитель України.


У наш час майже кожна людина стикається з надзвичайно великим об’ємом інформації. Сьогодні важко уявити, як можна її було б обробити без використання напівпровідників та приладів на їх основі. Підсилювачі, приймачі, генератори, вимірювальні прилади, імпульсні схеми, електронно-обчислювальна та побутова техніка – це далеко неповний перелік приладів, у яких використовуються напівпровідники. Широкого використання вони набули через такі переваги:

  • мала маса та габарити;
  • висока надійність та тривалий термін дії;
  • значна механічна міцність;
  • високий ККД;
  • можливість використання у мікроелектроніці;
  • можливість роботи за низької напруги.
  • Метою даної роботи було створити мікронавушник магнітної індукції, який є одним із прикладів використання напівпровідникових елементів. Це дуже практичний та гарний апарат для непомітного прийняття інформації. Користуючись ним, ви можете приховано від оточуючих вас людей слухати музику,або розмовляти по телефону як через гарнітуру.

    Виходячи з поставленої мети, необхідно було виконати такі завдання:

    1) ознайомитись з теорією напівпровідників;

    2) скласти схему роботи мікронавушника;

    3) створити для практичного застосування мікронавушник магнітної індукції;

    4) продемонструвати актуальність даного приладу.

    В даній роботі було зібрано мікронавушник магнітної індукції та розглянуто принцип його дії. Доцільність, актуальність його використання визначається людиною в залежності від обраної професії та моральних якостей особистості. Навушник має настільки малі розміри, що його майже неможливо помітити. При бажанні власника його можна використовувати акторам, які обмежені часом для запам’ятовування великих об’ємів тексту, а також ораторам, менеджерам, консультантам у нестандартних чи неприємних обставинах, коли людині необхідно отримати пораду чи консультацію від своїх колег, помічників. Відомо, наприклад, що американські поліцейські користувались у 90-х роках минулого століття схожим пристроєм для непомітного зв’язку між собою.

    При використанні цього навушника людина майже не втрачає здатність чути навколишнє середовище, тому такий пристрій може знаходитись у вусі музиканта, співака для запобігання фальшивого відтворення музики чи пісні. За допомогою такого мікронавушника можна спілкуватись по телефону, не відриваючись від справ. При цьому пристрій не буде обмежувати вас у рухах. Ну, а коли подібні пристрої потрапляють до рук хитрих та ледачих осіб, наприклад, школярів або студентів, то вони можуть непомітно списувати на контрольних роботах, заліках, екзаменах. Даний пристрій також є небезпечним в руках різного роду шпіонів.





    Сервіси

    Розклад

    Соціальні мережі

    Facebook
    YouTube

    Інформаційне партнерство

    Прес-центр
    Закон про вищу освіту
    © 2006-2024 Інформація про сайт