Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Конкурс МАН. Дослідження проходження світла через різні середовища за допомогою люксметра

На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університеті відбулося засідання другого етапу Всеукраїнського (обласного) конкурсу -захисту науково- дослідницьких робіт учнів - членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України по відділенню «Технічні науки».

Роботу на тему «Дослідження проходження світла через різні середовища за допомогою люксметра» виконав Коган Артур Володимирович Учень 9 -Б класу Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ імені Олеся Гончара Науковий керівник: Козлова Тетяна Іванівна, вчитель фізики Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ імені Олеся Гончара, вчитель -методист, відмінник освіти України .


Робота присвячена вимірюванням світла в різних середовищах, які можна здійснити за допомогою люксметра.

Світло в основному вимірюють в одному середовищі — повітрі. Відомо, що світло може переходити з одного середовища в інше: сонячне світло доходить до нас через вікно, через скло сонцезахисних окулярів, освітлює дно неглибоких водойм і т.д.

Актуальність даної роботи полягає в тому, що світло є невід’ємною частиною нашого життя. Завдяки світлу: ми бачимо все що є навколо нас, виробляємо енергію при використанні сонячних батарей. Завдяки світлу ми можемо жити.

Робота була створена для дослідження проходження світла через різні середовища за допомогою люксметра. За допомогою цієї науково-дослідницької роботи, читач отримає основні знання про освітленість та фотометрію, і також зможе зібрати прилад для вимірювання освітленості — люксметр.

При створенні цієї роботі автор в основному використовує експериментальні методи дослідження.

В результаті виконаної проведених експериментів отримані наступні висновки:

1. Чим більше відстань від джерела світла тим менше сила струму яку виділяє фотодіод (обернена пропорційна залежність).

2. Освітленість залежить від куту заломлення.

3. Освітленість залежить від кольору середовища, та від його щільності.





Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт