Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Конкурс МАН.
Інноваційний спосіб захисту від несанкціонованого використання або викрадення електронних терміналів - засобів зв'язку

На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університеті відбулося засідання другого етапу Всеукраїнського (обласного) конкурсу -захисту науково- дослідницьких робіт учнів - членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України по відділенню « Технічні науки».

Роботу на тему « Інноваційний спосіб захисту від несанкціонованого використання або викрадення електронних терміналів - засобів зв'язку» виконав: Бережний Віталій Валентинович, учень 11 класу, КЗ «Технічний ліцей м.Дніпродзержинська». Науковий керівник: Пабат Анатолій Іванович, доцент Дніпродзержинського державного технічного університету, кандидат технічних наук.


В основу розробки поставлено завдання удосконалення вже відомого способу захисту від викрадання або неправомірного використання апарату. Даний спосіб захисту буде реалізовуватися на будь-які електронні термінали, як дротового так і бездротового зв’язку. Для цього вже при виготовленні апарату у нього буде встановлений вже незмінний компонент, у якому буде міститися два коди: перший – код дезактивації, який відомий зареєстрованому користувачеві та оператору мережі, та другий – індивідуальний код протоколу захисту, що відомий лише зареєстрованому користувачеві та який реєструється в сервері мережі. У разі виникнення події викрадення або несанкціонованого використання зареєстрований користувач повідомляє операторів глобальних або локальних мереж обслуговування про необхідність блокування терміналу унаслідок викрадання або несанкціонованого використання, а у разі повернення цього терміналу зареєстрованому користувачу, від повідомляє оператору додатковий код протоколу захисту. Оператор порівнює цей код з кодом, який зареєстрований у сервері мережі, та у разі їхнього збігу активує термінал. Цей спосіб повністю виключає можливість подальшої експлуатації терміналу несанкціонованому користувачеві. В основу розробки поставлено завдання удосконалення вже відомого способу захисту від викрадання або неправомірного використання апарату. Даний спосіб захисту буде реалізовуватися на будь-які електронні термінали, як дротового так і бездротового зв’язку. Для цього вже при виготовленні апарату у нього буде встановлений вже незмінний компонент, у якому буде міститися два коди: перший – код дезактивації, який відомий зареєстрованому користувачеві та оператору мережі, та другий – індивідуальний код протоколу захисту, що відомий лише зареєстрованому користувачеві та який реєструється в сервері мережі. У разі виникнення події викрадення або несанкціонованого використання зареєстрований користувач повідомляє операторів глобальних або локальних мереж обслуговування про необхідність блокування терміналу унаслідок викрадання або несанкціонованого використання, а у разі повернення цього терміналу зареєстрованому користувачу, від повідомляє оператору додатковий код протоколу захисту. Оператор порівнює цей код з кодом, який зареєстрований у сервері мережі, та у разі їхнього збігу активує термінал. Цей спосіб повністю виключає можливість подальшої експлуатації терміналу несанкціонованому користувачеві.




Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт