Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Проектування технологічно складних виробів з допомогою Windchill.

Проектування технологічно складних виробів з допомогою Windchill

23 жовтня інженерно-консалтингова компанія «ИРИСОФТ» спільно з ВАТ «Концерн «ЦНДІ Електроприлад» провела спеціалізований семінар «Проектування технологічно складних виробів» для головних інженерів, конструкторів і технологів промислових підприємств. В рамках семінару на прикладах реалізованих проектів фахівці Ирисофт та представники підприємств розповіли учасникам про особливості організації та автоматизації процесу проектування складних виробів.

Семінар відкрив Ігор Євгенович Гутнер заступник директора з розвитку ГНЦ РФ ВАТ «Концерн «ЦНДІ «Електроприлад». Він розповів про досвід співпраці концерну з компанією Ирисофт, основних етапах, і чого вже вдалося спільно досягти.

Дмитро Кондаков, технічний директор «ИРИСОФТ», поставав доповідь про тенденції інжинірингу складних технічних систем. У зв'язку із зростаючими вимогами ринку, як-то: підвищення складності продуктів, скорочення фінансових і тимчасових рамок, удосконалення матеріалів і технологій виробництва, оптимізація витрат на всьому життєвому циклі, - виникає необхідність у використанні сучасних інструментів і рішень. ІТ в цьому питанні відіграє одну з ключових ролей, що дозволяє забезпечити інтеграцію всіх систем, включаючи контрагентів.

У наступних доповідях учасники семінару спільно з виступаючими обговорили, як застосовуються різні рішення компанії PTC при створенні складних виробів у Росії.

Сергій Мухін, начальник сектору інформаційної підтримки САПР ВАТ «Концерн «ЦНДІ «Електроприлад», поділився досвідом інтеграції Windchill і Галактика ERP на підприємстві. В якості експлуатують систем «ЦНДІ «Електроприлад» використовують PLM Windchill (PTC), АСУПр (Електроприлад), Галактика ERP (Галактика), Allegro/OrCAD (Cadence), Creo (PTC) і SpEditor (Електроприлад). Для їх ефективної спільної роботи був створений єдиний інтегрований ресурс з послідовними процесами передачі та узгодження інформації.

Олексій Друмов, провідний спеціаліст відділу PDM/PLM рішень, компанія Ирисофт, розповів про успішний досвід інтеграції Windchill і 1C на великому машинобудівному підприємстві «Таурас-Фенікс». А так само про управління технологічною підготовкою виробництва - Windchill MPMLink, яка є сполучною ланкою між Розробкою і Виробництвом і служить зручним інструментом для інженера-технолога, т. до. дозволяє вирішити всі завдання, пов'язані з розробкою процесів виготовлення окремих деталей, їх збиранням в кінцевий виріб і здійсненням контрольно-вимірювальних процедур.

Фахівець департаменту CAD/CAM/CAE-рішень «Ирисофт» Андрій Курников описав сучасні процеси проектування виробів і пояснив, як налагодити спільну роботу Creo, використовуючи кілька CAD систем, інтегрувати його з ECAD системами, а також продемонстрував, як Creo працює з розрахунковими системами - FloEFD, Creo Simulate, Mathcad.

Дмитро Царьов, провідний спеціаліст відділу PDM/PLM рішень, зупинився на питаннях автоматизованої підготовки сервісної та експлуатаційної документації з допомогою Arbortext, яке вже успішно використовується, в тому числі фахівцями Концерн «ЦНДІ «Електроприлад», зокрема, у відповідності з міжнародними стандартами S1000D і RISSE. Новий підхід до створення документації на вітчизняних підприємствах необхідний, - впевнені учасники семінару, - оскільки дозволяє, як скоротити терміни розробки виробів і знизити вартість, так і значно підвищити продуктивність праці і якість самої документації.

Завершив семінар Марк Пак, комерційний директор «Ирисофт Інвест», доповіддю про архітектуру проектів впровадження Windchill у ВАТ «ЛОМО», де були проведені роботи щодо створення мережевої інфраструктури підприємства і впроваджені Creo і Windchill.

Сімейство продуктів Windchill показало свою ефективність при вирішенні цілого комплексу завдань: при управлінні даними про виріб протягом усього ЖЦИ, що особливо важливо для забезпечення сервісних контрактів, організації спільної роботи в рамках територіально-розподілених команд, автоматизації бізнес-процесів управління даними в розподіленому середовищі проектування і т. д. Впровадження системи Windchill - це крок у бік підвищення керованості, прозорості процесу та підвищення якості. Необхідність використання САПР на підприємстві вже не викликає питань, і вітчизняні підприємства прагнуть слідувати цим сучасним тенденціям.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт