Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Післязавтра відкривається конференція "САПР-Петербург 2013".

Післязавтра відкривається конференція "САПР-Петербург 2013"

7 листопада 2013 року в рамках щорічної конференції фахівців з систем автоматизації проектування «САПР-Петербург 2013» відбудеться прес-конференція для представників друкованих та електронних ЗМІ.

Конференція «САПР-Петербург» кожну осінь традиційно збирає провідних фахівців, які впроваджують і використовують системи автоматизованого проектування (САПР. Під час конференції буде організовано обмін передовим досвідом і зустрічі з технічними фахівцями корпорацій-розробників САПР Autodesk, Intergraph та іншими.

Ми вважаємо, що за своєю тематикою у цьому році конференція вийде на новий рівень. Крім стали вже традиційними тем, пов'язаних з САПР, ми плануємо запропонувати аудиторії наше розуміння концептуальних питань інформатизації, засноване на досвіді впроваджень. Конференція присвячена особливостям реалізації інноваційних технологій на всіх стадіях життєвого циклу об'єктів. Формат конференції передбачає ведення постійного діалогу між виступаючими і слухачами. Ми очікуємо цікаві дискусії з усіх питань.

Конференція є своєрідним звітом компаній групи «САПР-Петербург» за рік, демонстрацією нових напрацювань, аналізом результатів реалізації нових технологій. По ряду напрямків цей форум вже кілька років проходить у форматі круглих столів, де розгортаються дискусії з найбільш цікавих і перспективних секторів діяльності. Цей рік був відзначений серйозними успіхами в розробці технологій проектування, які були запропоновані і реалізовані замовниками по цілому ряду спеціалізацій. Серйозно розвивався напрямок 3D технологій, робилися спроби проаналізувати можливі сфери та особливості застосування 3D сканування і 3D друку в різних галузях, інтеграція цих процесів в загальну систему комплексного проектування.

На конференції пропонується розглянути наступні питання:

  • інформаційне моделювання об'єктів у різних галузях,
  • застосування технологій тривимірного проектування,
  • принципи та прийоми спільної роботи над проектами фахівців різних спеціальностей,
  • побудова сховищ електронних моделей і документів,
  • побудова єдиної середовища проектування,
  • побудова систем управління проектними/інженерними даними,
  • побудова інформаційних систем нормативного забезпечення проектної та інженерно-конструкторської діяльності,
  • особливості застосування технологій тривимірного сканування і друку.
Загальні для всіх галузей концептуальні теми будуть висвітлені на пленарному засіданні. Далі передбачається робота по секціях. Секції "САПР в промислових галузях (машинобудування, приладобудування, суднобудування)" та "САПР в промисловому і цивільному будівництві" висвітлюють найбільш цікаві та перспективні на наш погляд технології в цих сферах. Наприклад, особливу увагу буде приділено впровадженню технологій інформаційного моделювання будівель (BIM) (секція «САПР в промисловому і цивільному будівництві»).

Важливою темою конференції є побудова систем управління інженерними даними на існуючих підприємствах з безперервним технологічним циклом. Подібні системи становлять єдину інформаційну середу і призначені для консолідації інформації про об'єкт на всіх етапах життєвого циклу (від стадії обґрунтування інвестицій до виведення з експлуатації) та містять:

  • документацію та інформацію з ТЕО та ТЗ,
  • ПКД, включаючи як двомірну документацію в структурі 87 Постанови, так і тривимірні моделі.
Це коло питань буде висвітлений на секції «Управління інженерними даними при проектуванні, будівництві та експлуатації підприємств з безперервним технологічним циклом (Intergraph)».

У програму включено обговорення особливостей використання сучасних геоінформаційних систем, електронних систем генплану, систем землеустрою, автоматизації проектування мереж та інфраструктури. Секція «Об'єкти інфраструктури - управління, проектування, експлуатація» повністю присвячена цій тематиці.

Представникам будівельних організацій і підрозділів програма пропонує до розгляду питання автоматизації планування та управління будівництвом підприємств з безперервним технологічним циклом (видобуток і переробка сировини, енергетика, хімічне виробництво). Ця тематика буде висвітлена на секції «Управління інженерними даними при проектуванні, будівництві та експлуатації підприємств з безперервним технологічним циклом (Intergraph)».

Запрошуємо журналістів профільних ЗМІ до участі.

Прес-конференція відбудеться у четвер, 7 листопада в 9.15 в залі Барселона в SokosHotelsOlympiaGarden
за адресою: Батайский пер., 2А (метро "Технологічний інститут").
Акредитація за телефоном: 7(911)240-4010
Детальна інформація та програма конференції:

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт