Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

CAD OLYMP 2013 під знаком КОМПАС-3D.

CAD OLYMP 2013 під знаком КОМПАС-3D

5-6 грудня в Москві відбувся очний етап олімпіади CAD-OLYMP 2013 - найбільшого молодіжного заходи у сфері САПР, об'єднав понад 800 студентів та молодих фахівців із Росії, України, країн СНД і далекого зарубіжжя. 2013 рік став по-справжньому тріумфальним для користувачів КОМПАС-3D: сім призерів, включаючи переможців всіх трьох номінацій, домоглися успіху за допомогою системи тривимірного моделювання, розробленої компанією АСКОН. КОМПАС-3D визнано найпопулярнішою САПР олімпіади - в очному етапі, як і в заочному, для виконання завдання її обрали більшість учасників.

На очному етапі CAD OLYMP 2013 учасники змагалися у трьох номінаціях:

  • «Інженерна графіка»: завдання для цієї категорії передбачало створення асоціативного креслення моделі кронштейна і оформлення його в повній відповідності з ЄСКД.
  • «Тривимірне проектування» (особистий залік): учасникам необхідно було змоделювати станину, прикріпити до неї деталі чеканочного преса, імпортовані з STP-файлів, і анімувати робочий хід преса.
  • «Кращий інженерний колектив»: командам належало змоделювати тролейбус, його внутрішню обстановку і зовнішнє оформлення (дорогу, зупинку, щогли з проводами) і анімувати його рух та відкриття дверей.
На виконання кожного завдання відводилося 1,5 години. Час, витрачений учасниками, фіксувалося і враховувалося журі при оцінці: значення мала як грамотність моделювання, так і швидкість роботи.

Весь «п'єдестал» в номінації «Інженерна графіка» зайняли учасники, що виконали завдання у КОМПАС-3D:

1 місце - Олександр Козленков, Брянський державний технічний університет

2 місце - Дмитро Горіхів, Брянський державний технічний університет

3 місце - Сергій Албул, НИТУ «Місіс».

В особистому заліку в номінації «Тривимірне проектування» перемогу здобув Артур Бузов, випускник Автомобільно-дорожнього інституту Донецького національного технічного університету, нині конструктор харківського підприємства ТОВ НВО «Вертикаль». Ця перемога стала третім «золотом» Бузова на CAD OLYMP: Артур перемагав в олімпіаді в 2011 і 2012 рр. Іван Єрмак, студент 5 курсу Автомобільно-дорожнього інституту ДонНТУ, теж повторив свій минулорічний успіх, взявши «срібло». Обидва призера залишаються вірні КОМПАС-3D протягом усієї своєї «олімпійської кар'єри».

АСКОН CAD-Olymp 2013 1

Заступник керівника департаменту науки, промисловості, політики та підприємництва Москви Дмитро Князєв вітає з перемогою Артура Бузова

«Завдання, на мій погляд, не було складним, проте в цьому році організатори скоротили кількість часу, відведеного на її виконання. І ось з-за цього довелося «попотіти», адже витрачений час не просто враховувалося при перевірці, воно могло зіграти вирішальну роль при визначенні переможця, - коментує свою перемогу Артур Бузов. - Заздалегідь підготуватися до олімпіади, на жаль, не вдалося, тому завдання я розбирав напередодні вночі і спав усього 2 години. Незважаючи на це, я все ж очікував, що займу призове місце. Думаю, що перемоги вдалося добитися ще й тому, що вибрав КОМПАС-3D: я освоюю та інші САПР, але в ньому я працюю швидше всього».

Про секрети підготовки переможців розповіла Наталія Колесник, викладач кафедри нарисної геометрії АДІ ДонНТУ: «Для хлопців, безумовно, важливі талант і велике бажання чогось досягти, але головне - це наполеглива робота над вдосконаленням навичок. Роль керівника полягає у напрямку студента, підтримку і віру в його сили, особливо в моменти невдач. Між наставником і учнем повинна бути двосторонній зв'язок. Якщо є взаєморозуміння та спільні цілі, то все обов'язково вийде. Я завжди намагаюся спілкуватися зі своїми студентами на рівних, не нав'язувати їм свою точку зору, і такий підхід дає результати».

У найскладнішій номінації «Кращий інженерний колектив» з великим відривом від суперників лідирували команди, обрали КОМПАС-3D.

1 місце - команда «СПЛАЙН» (збірна Південно-Західного державного університету та НДЦ р. Курськ 18 ЦНДІ МО РФ) у складі Вадима Платонова, Олексія Бородкіна, Миколи Хижняка та Михайла Панькова.

2 місце - команда «09-САПР» (Брянський державний технічний університет) у складі Олександра Козленкова, Владислава Колякина, Кирила Котенко та Дмитра Орєхова.

АСКОН відзначив колектив, що посів четверте місце - команду «САЛАВАТ» (збірна філії в м УГНТУ. Салаваті і філії в м УГАТУ. Стерлітамак) у складі Євгенії Моренковой, Руслана Булатова та Дмитра Карпенка. Подарунки від АСКОН отримали і наставники, які підготували команди-призери - Сергій Чевычелов (УНІВЕРСИТЕТУ) і Максим Терехов (Брянський ГТУ).

АСКОН CAD-Olymp 2013 2

Команда «СПЛАЙН» (Курськ)

АСКОН CAD-Olymp 2013 3

Команда «09-САПР» (Брянськ)

«Наша команда розраховувала хоча б на третє місце, - ділиться Михайло Паньков, інженер-технолог 1 категорії НДЦ р. Курськ ФГУП «18 ЦНДІ МО РФ, випускник УНІВЕРСИТЕТУ. - Ми виконували завдання в другій «хвилі», бачили, як працюють інші й нам здавалося, що деяким вдалося зробити вагому заявку на перемогу. Саме тому зараз ми відчуваємо емоції, які складно описати! Додаткову цінність нашій перемозі надає одна обставина: я познайомився з іншими членами команди напередодні олімпіади в поїзді. Після того, як дізналися завдання, ми буквально за вечір розподілили обов'язки, вирішили, хто чим буде займатися. Робота в «хмарі» сприяла злагодженого взаємодії, завдяки цьому команда все і встигла. Ми дуже раді, що змогли згуртуватися і за такий короткий час стати справжнім інженерним колективом!».

Організаторами олімпіади, що проводиться з 2010 року, виступають Департаменту науки, промислової політики і підприємництва Уряду Москви, Рада ректорів внз Москви і Московської області, Московське регіональне відділення Союзу Машинобудівників, а також компанії-розробники інженерного ПО.

Фото надані Левом Теверовским (АСКОН) і Дмитром Марковим

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт