Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Школярі Пермського краю освоюють SolidWorks .

Школярі Пермського краю освоюють SolidWorks

Одинадцять шкіл м. Пермі і Пермського краю стали учасниками програми SWR-Академія і пілотного проекту Адміністрації краю по реалізації інженерно-технічного напряму в освітньому процесі школярів. Серед них варто відзначити унікальну Інженерну школу (МАОУ «ЗОШ № 16» р. Перм), де особливе місце відводиться практичного змісту навчання та для забезпечення високої якості освіти інженерно-технічної спрямованості спільно з установами професійної освіти регулярно розробляються та впроваджуються оригінальні авторські навчальні програми.

Як розповіла Марина Бєлкіна, провідний інженер кафедри "Ракетно-космічна техніка і енергетичні системи" аерокосмічного факультету Пермського національно-дослідного політехнічного університету і один з організаторів цього мережного крайового проекту, він носить назву «Інженерне моделювання і створення матеріального об'єкта» і спрямований на виявлення учнів з технічними здібностями.

На старті проекту його учасники придбали у компанії SolidWorks Russia ліцензії навчального програмного комплексу SolidWorks Education Edition (SWEE). На даний момент після підготовки та відбіркових заходів школярі та їхні педагоги зайняті командного проектно-дослідницькою роботою: побудовою комп'ютерної моделі, а потім і робочої моделі ракети, яка буде запускатися модельним спортивним двигуном.

На думку ініціаторів проекту, створення такого освітнього середовища, що забезпечує комплексну діяльність дитячо-дорослого співтовариства, освоєння нових технологій та інструментів сприяє популяризації в молодіжному середовищі досягнень сучасної науки і наукомістких технологій. А це в свою чергу чимало вплине на підвищення рівня знань загальноінженерних дисциплін і процес подальшого професійного самовизначення учнів старших класів.

SolidWorks Russia:
найбільший постачальник сучасних технологій автоматизації конструкторсько-технологічних підрозділів та інжинірингових послуг для промислових підприємств, конструкторських бюро і наукових інститутів Російської Федерації і країн СНД. Компанія працює на ринку CAD/CAM/CAE/PLM рішень з 1991 року і на сьогоднішній день входить у п'ятірку кращих європейських підрозділів SolidWorks Corporation за обсягами поставок і якості надаваних послуг з впровадження та технічного супроводу. Клієнтами компанії в Росії є більше 2000 підприємств і 400 навчальних закладів.
Програма SWR-Академія:
з 2003 року забезпечує підтримку процесу професійної підготовки інженерних кадрів з використанням програмного комплексу SolidWorks в навчальних закладах Російської Федерації та країн СНД. В рамках програми виконується поставка повнофункціонального програмного комплексу CAD/CAM/CAE/PLM SolidWorks в навчальні заклади на спеціальних пільгових умовах, проводиться безкоштовне навчання та сертифікація викладачів, здійснюється безкоштовна технічна підтримка користувачів. До програми SWR-Академія приєдналося вже більше 400 Вузів, технікумів і коледжів. Серед них відзначимо МАІ, Сибірський федеральний університет, Місіс, МДТУ їм. Н.Е.Баумана, МГТУ Станкин, МФТІ, МДУ їм. М.В.Ломоносова, МИЭТ, Новосибірський ГТУ, Алтайський ГТУ, Далекосхідний ГТУ, Казанський ГТУ їм. А.Н. Туполєва, Донський ГТУ, РГАТА їм. Соловйова, Рязанський РДТУ, Пермський ГТУ, Сибірський ГУПС, Петербурзький ГУПС, СПбГПУ, Томський політех і багато інші. Докладний опис програми SWR-Академія наведено на сайті www.solidworks.ru.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт