Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Технології SolidWorks допомогли ВАТ «НВП «Алмаз» перемогти в чемпіонаті WorldSkills Hi-Tech.

Технології SolidWorks допомогли ВАТ «НВП «Алмаз» перемогти в чемпіонаті WorldSkills Hi-Tech

Співробітник ВАТ «НВП «Алмаз» Євген Попечителев зайняв перше місце в номінації «Інженерна графіка CAD», використовуючи технології SolidWorks, в першому національному чемпіонаті наскрізних робочих професій високотехнологічних галузей промисловості за методикою WorldSkills.

Змагання в компетенції «Інженерна графіка CAD» проходили 3 дні. Різнопланові завдання кожного дня дозволили оцінити професіоналізм учасників як фахівців, які володіють сучасними методами і засобами конструкторського проектування. Кожне із завдань передбачало додатково запис відеоролика або діючого механізму, або зборки-розбирання вузла.

У перший день учасникам був запропонований для проектування клапан гідравлічного насоса. Оцінювалося вміння проектувати як деталі, так і складальну одиницю в цілому, в контексті збірки, володіння засобами 3D моделювання 2D креслень.

Переможець в номінації «Інженерна графіка CAD» Євген Попечителев

Другий день був присвячений перевірці як здібностей учасників до конструювання, так і володіння інженерним мовою розробки конструкторської документації. Учасникам був запропонований набір 3D моделей деталей Корпусу і одного з вузлів планетарного редуктора - Водила. Необхідно було зібрати 3D модель складальної одиниці та оформити на неї складальне креслення і специфікації, а також виконати креслення Корпусу. Конструкторська документації повинна бути виконана у відповідності з ЄСКД, містити всі габаритні і приєднувальні розміри згідно з функціональністю механізму. Робота Євгена Попечителева завдяки SolidWorks була виконана в повній відповідності з вимогами ЕСКД, і отримала одну з найвищих балів.

Третій день змагань дозволив оцінити рівень майстерності учасників в галузі промислового дизайну. Перед учасниками стояло завдання спроектувати по набору креслень деталей і короткого технічного опису конструкції діючу 3D модель замку типу «удав» і розробити дизайн двері з фурнітурою і замком.

Команда учасників і експертів ВАТ «НВП «Алмаз»

Переможцю в номінації «Інженерна графіка CAD» була вручена золота медаль за перемогу від губернатора Свердловської області Євгена Куйвашева і лист подяки за перемогу від міністра промисловості і торгівлі РФ Дениса Мантурова. Компанія Solidworks Russia приєднується до численних привітань Євгена Попечителева і розділяє радість цієї події разом з ВАТ «НВП «Алмаз»!

Євген Попечителев і експерт ВАТ «НВП «Алмаз» Тетяна Гудкова

WorldSkills Hi-Tech: Національний чемпіонат наскрізних робочих професій у сфері високих технологій. Пройшов з 30 жовтня по 3 листопада в Єкатеринбурзі в міжнародному виставковому центрі «Єкатеринбург-Експо». Організаторами виступили Агентство стратегічних ініціатив (АСІ), Міністерство промисловості і торгівлі РФ, ГК «Ростех» і уряд Свердловської області. Всього в чемпіонаті WorldSkills Hi-Tech взяло участь 159 молодих фахівців 88 промислових підприємств Росії з 30 регіонів країни. Їх оцінювало більше 140 експертів.

ВАТ «НВП «Алмаз»: Базовий науковий центр РФ по вакуумній широкосмугового НВЧ електроніці (входить в холдинг «Росэлектроника» Держкорпорації «Ростех»). Створено в 1957 році і спеціалізується на розробці і промисловому випуску ЕВП НВЧ і комплексированных виробів на їх основі для радіоелектронних систем військового і цивільного призначення, що розміщуються на авіаційних та космічних апаратах, системах наземного і морського базування. Підприємство має замкнутим технологічним циклом найсучаснішого рівня і володіє всіма відомими технологіями виробництва і проектування ЕВП СВЧ, має передову наукову і конструкторсько-технологічну школу і достатній для забезпечення головних споживачів обсяг виробництва.

SolidWorks Russia: Найбільший постачальник сучасних технологій автоматизації конструкторсько-технологічних підрозділів та інжинірингових послуг для промислових підприємств, конструкторських бюро і наукових інститутів Російської Федерації і країн СНД. Компанія працює на ринку CAD/CAM/CAE/PLM рішень з 1991 року і на сьогоднішній день входить у п'ятірку кращих європейських підрозділів SolidWorks Corporation за обсягами поставок і якості надаваних послуг з впровадження та технічного супроводу. Клієнтами компанії в Росії є більше 2000 підприємств і 450 навчальних закладів.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт