Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Партнерство компаній United Launch Alliance і Siemens допомогло здійснити ще один успішний запуск ракети Atlas V.

Партнерство компаній United Launch Alliance і Siemens допомогло здійснити ще один успішний запуск ракети Atlas V

Розроблене компанією Siemens програмне забезпечення, використане для створення марсохода, допомагає компанії ULA успішно виводити ракети на орбіту

Siemens ULA logos

2 лютого 2015 р. База ВПС на мисі Канаверал, шт. Флорида. Ракета Atlas V вивела в космос супутник зв'язку військово-морського флоту США. Atlas V спроектована і побудована компанією United Launch Alliance (ULA) із застосуванням засобів інженерного аналізу та чисельного моделювання, розроблених у підрозділі Siemens PLM Software.

Ці ж програмні рішення компанії Siemens PLM Software були використані для проектування, виготовлення та випробування марсохода Curiosity. В 2012 р. саме ракета Atlas V вивела марсохід Curiosity на орбіту, що зумовило його історичну посадку на червону планету.

«Програмні рішення допомагають в освоєнні космосу, і сьогодні я став свідком цього важливого кроку на шляху до нових відкриттів», - зазначив Гельмут Людвіг (Helmuth Ludwig), виконавчий віце-президент напрямку Digital Enterprise Realization компанії Siemens, - Siemens пишається співпрацею з ULA. Це велика честь для нас - бути постачальником програмних рішень, які допомагають у розвитку космічних технологій і забезпечують подібні запуски».

ULA - найбільш просунута компанія в космічній галузі. Вона надає надійні та ефективні послуги з виведення вантажів на орбіту. Серед її замовників - Міністерство оборони США, Національне управління повітряно-космічної розвідки, НАСА, а також комерційні замовники. Компанія ULA завершила перший етап довгострокового плану впровадження системи Teamcenter®, розробленої компанією Siemens, що забезпечує управління всіма процесами життєвого циклу ракет Delta IV і Atlas V. Сьогоднішній старт став для компанії ULA вже 92-му успішним запуском поспіль з моменту початку роботи у грудні 2006 р.

«Компанія ULA дуже пишається стовідсоткової успішністю запусків, а наше партнерство з компаній Siemens вніс істотний внесок у цей успіх», - зазначає Торі Бруно (Tory Bruno), президент і головний виконавчий директор компанії ULA, - Подальше розширення технологічного партнерства з компанією Siemens забезпечить нам помітне зниження собівартості та економію ресурсів, поліпшення процесів і підвищення надійності виробів в умовах зростання обсягів випуску та кількості запусків».

Компанія ULA спільно з Siemens працює над створенням цілком інтегрованої PLM-платформи, що надає користувачам і систем доступ до конструкторсько-технологічними даними в масштабах всього підприємства. Компанія ULA впровадила засоби розробки та управління вимогами до виробів, а також до документації на взаємодію різних вузлів (ICD) у рамках інтегрованої системи, яка надає керівникам програм новий рівень простежуваності та інтерактивного керування зі зворотним зв'язком.

В даний час Siemens і ULA працюють над створенням засоби управління даними, створеними в різних CAD-системах (системах автоматизованого проектування). Це дозволить застосувати конструювання на основі моделей при розробці нової ракети NGLS («ракетоносій нового покоління»).

Створені компанією Siemens архітектура і широка функціональність програмних рішень, в даний час впроваджуваних компанії ULA, повинні привести до істотного зниження собівартості й економії ресурсів при одночасному поліпшенні процесів і підвищення якості виробів в умовах зростання обсягу випуску і частоти запусків.

Космічна галузь, як і підходи до організації конструкторсько-технологічної підготовки виробництва, продовжують успішно розвиватися. У сучасних умовах, коли доводиться поєднувати зниження собівартості з тягою до нових відкриттів, PLM-системи компанії Siemens служать потужним інструментом створення інновацій, що сприяють просуванню вперед в області космічних досліджень. У глобальної космічної галузі дані рішення застосовуються в якості відповіді на нові виклики, з метою підвищення ефективності, зниження собівартості і забезпечення успіху космічних запусків.

Компанія Siemens пишається тим, що вона є технологічним партнером широкого ряду організацій у всьому світі, включаючи ULA, Лабораторію реактивного руху НАСА та групу розробників космічного корабля Dream Chaser® в корпорації Sierra Nevada. З кожним днем ці організації і компанії розширюють межі космічних досліджень, а компанія Siemens залишається їх провідним партнером і лідером нового етапу освоєння космосу.

Примітка: фото - і відео матеріали представлені по посиланню http://inr.synapticdigital.com/siemens/SpaceExploration.

Про компанії ULA
United Launch Alliance - самий надійний постачальник космічних послуг США. Компанія ULA успішно вивела на орбіту 92 супутника, що служать для зв'язку з військами, забезпечення GPS-навігації та розкриття секретів нашої Сонячної системи. Додаткова інформація про компанію ULA представлена на сайті www.ulalaunch.com. Її також можна отримати по лінії інформації про запуски ULA по телефону 1-877-ULA-4321 (852-4321). Приєднуйтесь до обговорення в соціальних мережах: www.facebook.com/ulalaunch, twitter.com/ulalaunch і instagram.com/ulalaunch.
Про компанії Siemens PLM Software
Компанія Siemens PLM Software, підрозділ сектора цифрового виробництва Siemens - провідний світовий постачальник програмних засобів і послуг з управління життєвим циклом виробу (PLM). Компанія має 9 млн. інстальованих ліцензій більш ніж у 77 000 замовників по всьому світу. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Plano, шт. Техас. Siemens PLM Software співпрацює з компаніями в галузі просування відкритих рішень, допомагаючи підприємствам приймати інтелектуальні рішення і створювати кращі вироби. Додаткову інформацію про продукти і послуги компанії Siemens PLM Software можна отримати на корпоративному сайті www.siemens.com/plm.
Про корпорації Siemens
Корпорація Siemens - американський підрозділ глобальної технологічної компанії Siemens AG, сама назва якої вже понад 165 років означає технічна досконалість, інновації, якість, надійність і міжнародне співробітництво. У компанії Siemens працюють 343000 чоловік більш ніж в 200 країнах. У 2014 фінансовому році загальносвітовий дохід компанії склав близько 98 млрд. доларів США. У США дохід компанії Siemens склав 22,2 млрд. доларів, включаючи 5,2 млрд. доларів від експортних поставок. У компанії працюють майже 50 тис. співробітників, а її підприємства є в усіх штатах і в Пуерто-Ріко.


. (202) 730-1013
brie.закс@siemens.com

Джессіка Рай (Jessica Rye), компанія United Launch Alliance
тел. (321) 730-5646
jessica.f.rye@ulalaunch.com
Примітка: Siemens і логотип Siemens є зареєстрованими торговими знаками компанії Siemens AG. Teamcenter є товарним знаком або зареєстрованим товарним знаком компанії Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. або її філій в США та інших країнах. Всі інші товарні знаки, зареєстровані товарні знаки або знаки обслуговування є власністю їх власників.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт