Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Яким буде розумний місто майбутнього? .

Яким буде розумний місто майбутнього?

Розвиток «розумних» технологій обговорили на «Сибірському форумі індустрії інформаційних систем 2015».

24 квітня Розумний будинок INWION спільно з Intel в рамках конференції «СИЇС-2015» провели семінар «Інтернет речей» (IoT). Новосибірські IT-компанії обговорили технології автоматизації приміщень, портативні гаджети, розумні будинки майбутнього. Захід, на якому обговорюють проблеми саме цієї галузі, організовано в Новосибірську вперше. За задумом кураторів цей захід стане традиційним, т.до. у сибірських розробників є всі шанси успішно розвивати напрямок «розумних речей».

Під час семінару провідний технічний консультант Intel Дмитро Петунін розповів про нові виклики, які стоять перед розробниками пристроїв і сервісів.

Розумний будинок Петунін

Дмитро запропонував погляд Intel на екосистему для ефективного і безпечного створення і впровадження в наше життя безлічі «розумних» пристроїв:
«Таку кількість нових пристроїв в інтернеті, які збирають і обробляють дані, принципово змінюють ландшафт звичного нам місця проживання - адже пристроїв стає в десятки разів більше, ніж людей. Уже сьогодні з'являються нові вимоги до безпеки, масштабованості і моделей взаємодії людей-пристрій та пристрій-пристрій»

Аналітик проекту Розумний будинок INWION Олександр Ніколаєв пояснив, як змінювалася концепція Розумного будинку в час розвитку технологій, розповів про проблеми, які виникають з інтелектуальними пристроями при монтажі і підняв тему потреб клієнтів:
«В сегменті розумних будинків відбувається зміщення: клієнти не хочуть, щоб система вирішувала стандартні завдання, клієнт хоче, щоб розумний будинок був другом, створював затишок і гнучко підлаштовувався під його потреби. Лише одиниці виробників замислюються про це і виводять на ринок дійсно потрібні рішення».

В продовження теми фахівець з смисловий експансії компанії «Экспасофт» Микола Шелестов запропонував «гуманістичну» модель Розумного будинку, засновану на самонавчаючих алгоритмах, і враховує сучасні технологічні виклики.

Розумний будинок Микола Пак

Керівник інженерного об'єднання «Ліга роботів» Микола Пак презентував ефективну модель мережевого технічної освіти: «школа-внз-підприємство» для вирощування фахівців майбутнього і наочно продемонстрував, чому робототехніка стає стартовою точкою в різнобічному розвитку майбутніх технічних геніїв.

Розумний будинок Микола Пак

На завершення семінару технічний директор компанії «Сенсорні технології» Павло Рудич представив свої напрацювання пристрою для діагностики емоційного стану людини за непрямими фізіологічними ознаками. А старший iOS-розробник Improve Digital Роман Мочалов розповів про трьох вже відомих технології RFID, NFC і iBeacon, які допомагають «інтернетизувати» будь-яку річ або простір швидко і недорого.

Розумний будинок Роман

«В рамках нашої секції ми почули прогнози, поговорили про проблеми розвитку сфери IoT як в Росії, так і за кордоном, побачили успішні і невдалі рішення. Секція вийшла цікавою і отримала позитивний відгук від слухачів. У майбутньому році вирішили розширити формат заходу, щоб це було не лише місцем для обговорення змін до теми Інтернету речей, але і освітньою платформою для наших колег та партнерів», - підвів підсумки семінару керівник проекту Розумний будинок INWION Сергій Пирогов.

Всі виступи будуть опубліковані в YouTube на каналі Розумний будинок NWION.


Контакти для ЗМІ: Катерина Унгер, 7-913-468-73-83.ru">eungur@wellink.ru

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт