Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Представлений проект Стандарту Цифрової Інформаційної Моделі (ЦІМ).

Представлений проект Стандарту Цифрової Інформаційної Моделі (ЦІМ)

Компанія IBCON представила першу редакцію Стандарту ЦИМ на круглому столі в рамках VII Російської Конференції користувачів AVEVA

23 квітня на круглому столі компанії IBCON учасники розглянули першу редакцію Стандарту «Вимоги до цифрових інформаційних моделей для забезпечення інформаційної підтримки процесів проектування, будівництва та експлуатації». У заході взяли участь фахівці нафтопереробних заводів, нафтовидобувних компаній та проектних інститутів Росії.
IBCON круглий стіл стандарт ЦІМ

За підсумками обговорення документа були прийняті рішення по ряду питань і вироблено рекомендації щодо подальшої розробки Стандарту.

Історія створення Стандарту ЦИМ почалася на круглому столі IBCON в рамках VI Російської Конференції користувачів AVEVA в 2014 році. Протягом року робоча група, куди поряд з фахівцями IBCON і AVEVA, увійшли представники НПЗ по всій Росії, розробляла першу версію документа.

До складу робочої групи увійшли 25 представників з 12 російських компаній різних галузей нафтогазової галузі. Всі учасники представляють різні стадії життєвого циклу об'єкта капітального будівництва: від проектування до експлуатації. Наявність фахівців у вибраних сферах гарантує всебічну опрацювання Стандарту.

ЦИМ об'єкта капітального будівництва істотно полегшує роботу фахівців на етапах проектування, будівництва та експлуатації. На етапі проектування модель дозволяє працювати в єдиному інформаційному середовищі, використовувати напрацьовану каталожну базу, усувати просторові колізії і зменшувати строки формування комплектів креслень. На етапі будівництва використовується для створення календарно-мережевих графіків. На її основі ведеться візуалізація етапів будівництва, виявляються відхилення від проектних положень несучих конструкцій і комунікацій, формуються необхідні звіти. На етапі експлуатації ЦІМ служить основою для організації інформаційно-технічного архіву підприємства з його поточними виробничими характеристиками. Актуальна цифрова інформаційна модель підприємства служить інструментом для навчання нових співробітників і відпрацювання протиаварійних заходів у вигляді навчальних тренажерів.

IBCON стандарт ЦІМ

Розробка такого стандарту значно спростить процедурні питання при взаємодії замовника і генпідрядника. Відкриваються перспективи чіткої розстановки проекту в аспектах інвестиційної та експлуатаційної фаз забезпечать стабільність просування проекту, облік ресурсоємності і прогнозовані експлуатаційні характеристики.

Про компанії IBCON
IBCON — це інжинірингова компанія, що працює у сфері супроводу проектів капітального будівництва об'єктів ПЕК. Кваліфікований інженерно-технічний персонал компанії допомагає нашим замовникам реалізовувати масштабні проекти з застосуванням самих сучасних інформаційних технологій. Основними напрямками діяльності компанії є: . Разом з клієнтами компанія IBCON удосконалює процеси проектування і будівництва великих технологічних виробництв, використовуючи ефективні практики EPCM-компаній і сучасні IT-рішення.

Більш детальна інформація міститься на сайті компанії.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт